29 Kasım 2012 Perşembe

Mini Tepsi Keki

           Mini tepsi keki biraz zorunluluktan aceleyle geliştirilmiş bir tarif. Ama sonuç güzel oldu ve bizim çocukların onayından geçti. En pratik kısmı da mikrodalga fırında 11 dakikada pişmesi. Ama hemen söyleyeyim, mikrodalgada pişirme konusunda için çok rahat değil. En kısa zamanda bu keki fırında pişirmeyi deneyeceğim. Yine de çok acele bir şeyler yapılması gerektiğinde başvurulabilecek bir yöntem olarak bir kenarda tutmak mümkün mikrodalgayı.





Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri (Şeker de olur)
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri çırpın. Sırasıyla yoğurt, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımın yarısını hafifçe yağlanmış borcama dökün. (Ben 32 cm.lik yuvarlak borcam kullandım.) Geri kalan kek karışımının üzerine kakaoyu ekleyin ve çırpın. Kakaolu karışımı da sade karışımın üzerine dökün. Bir pipet yardımıyla üzerini şekillendirin. Mikrodalga fırının 600 watt ayarında 11 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, soğuduktan sonra dilimleyin.

Notlar
Minikek
- Mikrodalga fırınlarda ölçüler standart olmayabiliyor. 600 watt benim fırınımın en yüksek ikinci derecesi.
- Keki şekilli kesebilmek için önce kabın kenarına gelen kısımları ince bir şerit halinde keserek ayırın. Sonra ortada kalan kareyi dilimleyin.
Keki nihayet fırında pişirdim bugün, 25 dakika sürdü. önce fırını 200 derecede ısıttım, keki koyunca önce altını sonra üstünü 180 derecede pişirdim. Fırında yapınca daha çok içime sindi.
Minikek1

3 yorum :