20 Ocak 2013 Pazar

Karides Sote



Oğlumun en sevdiği deniz ürünü karides. Dışarıda balık yediğimizde mutlaka karides sote yiyor ve balıkçıların pişirme tarzını çok beğeniyor. Benden de öyle hazırlamamı istedi, yani tereyağlı, sarımsaklı ve kırmızı biberli. İlk kez denedim karidesi bu şekilde. Balıkçının tavsiyesine uygun olarak pembeleşene kadar pişirdim.



Karides sote gerçekten pratik ve lezzetli bir yemek. Karidesi temizlemeyle de uğraşmazsanız hazırlaması, pişmesi 10 dakikayı geçmiyor. Bu da ölçü vermenin gerekmediği yemeklerden biri.

Malzemeler
Ayıklanmış karides
Tereyağı (3 çorba kaşığı kullandım, tereyağı bol olunca daha güzel oluyor.)
Tuz
Sarımsak (enine küçük doğranmış)
Kırmızı pul biber

Yapılışı
1. Karidesleri yıkayıp, tuzlayın.
2. Bir tavada tereyağını eritin, karidesleri ve sarımsakları tavaya alın.
3. Karideslerin alttaki tarafı griden pembeye dönünce diğer tarafını çevirin.
4. Kırmızı biberi ekleyin, karidesin diğer tarafı pişince altını kapatın.
5. Pişirdiğiniz yağla birlikte servis tabağına alın. 

Notlar
Karidesleri tüm kullanmayı tercih ettiğim için önce bir tarafını, sonra diğerini pişirdim. Karidesler bölünürse karıştırarak pişirmek daha uygun olur. 

2 yorum :

  1. Benim deniz ürünleriyle aram yoktur ama bir workshopta Iglo karides yapmıştık tereyağlı kaşarlı falan güveçte. Hatta blogda tarifi var, onu mutlaka dene ben bile karides yedim o şekilde.

    YanıtlaSil
  2. Tarifin çok cazip görünüyor. http://www.ozgeninoltasi.com/2011/12/korili-ve-hindistancevizli-karides.html#more Belki çocuklar için bir köri ayarı yapmak gerekebilir. Denenecekler listesine alındı:)

    YanıtlaSil