3 Mart 2014 Pazartesi

Pasta Kreması


Bu hafta sonu nihayet pasta kreması işini ölçülü yaparak bir tarif haline getirebildim.  Pasta kremasını daha önce kakaolu puding veya muhallebiyi daha koyu hazırlayarak yapıyordum ama bu sefer farklı bir şey denedim. Sonuçta iki katlı bir pasta tabanını tam kaplayan, akışkanlığı ideal bir pasta kreması oldu.

          Pasta kremasını yumuşak pasta tabanıyla kullandım. Kekte kakao kullanmadığım için kremayı kakaolu yaptım. Farklı da yapılabilir. Pasta tabanı ve kremaya kakao koymayıp, meyveli beyaz bir pasta hazırlanabilir.

Evde yapacağınız pasta tabanı ve kremayı istediğiniz iç malzemeyle çeşitlendirebilirsiniz. Ben bu sefer çocukların isteği üzerine meyve koymadım. Pastanın hem arasına, hem de üzerine parça çikolata serptim. Ama bu pastayı muz ve çilek gibi meyvelerle, fıstık, badem gibi kuruyemişlerle zenginleştirmek mümkün.
Tabanını ve kremasını kendiniz yaptığınız pastayı gönül rahatlığıyla çocuklarınıza yedirebilir, “ne tür yağ kullanıldı”, glikoz şurubu var mı”, “hangi kimyasal maddeler var içinde” diye düşünmeden ev yapımı pastanızın tadını huzurla çıkarabilirsiniz.

Malzemeler (İki katlı bir pasta tabanı için)
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
(Kakaolu istenirse) 3 çorba kaşığı kakao

Yapılışı
1. Bütün malzemeleri bir tencereye alıp, orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
2. Kaynayınca ocaktan alın ve oda ısısında soğutun.
3. Krema ılıyınca karıştırın ve pasta tabanının katlarını sütle ıslatın.
4. Kremayı kaşığın tersiyle yayarak pasta tabanının üzerine sürün.

Not
Bu kremayı kakao koymadan 2,5 su bardağı sütle hazırlayıp, daha önce blogda tarifini paylaştığım puf pastanın dolgu kreması olarak da kullanabilirsiniz.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder