5 Ocak 2015 Pazartesi

Portakallı Trüf

Yılbaşı soframızın tatlılarından biri olan trüfü ilk kez denedim. Oldukça pratik bir tatlı. Az emekle hazırlanıp, bol övgü alınan yiyeceklerden biri diyebiliriz. Çikolatalı tatlıların en sevilenlerinden biri olan trüf, porsiyonluk sunumuyla göze hitap eden ve davet sofralarına yakışan bir tatlı.


Trüf çikolata ve krema karışımıyla hazırlanabileceği gibi, kakaolu kekle de yapılabiliyor. Benim tercihim çikolatanın baskın tadını hafiflettiği için kek kullanılması. Bu şekilde kalan kekler de değerlendirilmiş oluyor. Trüfün yanı sıra, kalan keklerinizi kektop olarak da değerlendirebileceğinizi hatırlatayım bu vesileyle. Onun tarifine bakmak isterseniz şurada.

(Bu tarif ilk kez yemek.com'da yayınlandı.)

Malzemeler (50-55 tane)
300 gram çikolata (Yarısı bitter, yarısı sütlü)
200 gr şekersiz krema (1 kutu)
250 gram kek (4-5 dilim kadar)
1 portakal kabuğu rendesi

Üzerini Süslemek İçin
Hindistan cevizi, kakao, fındık kırığı, susam vs. gibi istediğiniz süsleme malzemesi

  

Hazırlanışı
1. Malzemelerin tümünü alacak genişlikte bir karıştırma kabına keki ufalayın. Rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz portakal kabuğunu ekleyin.
2. Bir sos tenceresinde kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.Kaynama noktasına gelince tencereyi ocaktan alın ve küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırın.
3. Çikolatalı karışımı kekin üzerine dökün ve karıştırın. Kabın üzerini strech filmle kapatıp buzdolabında birkaç saat dinlendirin. (Mümkünse bir gece önceden hazırlayın.)
4. Buzdolabından çıkardığınız trüf karışımını 10 dakika oda ısısında bekletin. Bir yemek kaşığıyla karışımdan  parçalar alıp yuvarlayın.  

5. Üst malzemeleri ayrı tabaklara koyun. Trüfleri bu malzemelere bulayarak servis tabağına alın.
6. Tatlıyı buzdolabında saklayın.

Not

Trüfü bitter-beyaz çikolata karışımıyla da hazırlayabilirsiniz. Beyaz çikolata kullanacaksanız, 200 gram bitter çikolataya, 100 gram beyaz çikolata şeklinde oranlayabilirsiniz. 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder