11 Aralık 2014 Perşembe

Portakallı Buz

         Evimizde soğuk tatlılar kış mevsiminde de tüketiliyor. Yazın olduğu kadar çok talep gelmiyor ama çocuklar arada bir dondurma ve meyveli buz istiyorlar. Bu taleplerini de yazın olduğu gibi mümkün olduğunca ev yapımı seçeneklerle karşılamaya çalışıyorum.


        Meyveli buzu yazın şeftali, karpuz ve kavun gibi mevsim meyveleriyle yapmıştım. Meyveli buzun kış versiyonunu ise bu mevsimin en sevilen meyvelerinden biri olan portakalla yaptım. Bol sulu portakal, meyveli buz hazırlamak için gayet uygun. Yazın hazırladığım meyveli buzlarda muz kullanmamıştım. Bu defa muz da ekledim, daha kıvamlı ve güzel oldu. Tadını güçlendirmek için çok az bal kullandım. Isıtılmadığı sürece balı tatlılarda şeker yerine tercih ediyorum.

Malzemeler (10-12 meyveli buz kalıbı için)

4 adet orta boy portakal (sıkmalık da olabilir)
1 adet olgun muz
1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı
1. Portakalların suyunu sıkın.
2. Elinizle birkaç parçaya böldüğünüz muzu mutfak robotu veya rondaya koyun. Üzerine balı ekleyin. Portakal suyunu bir süzgeçten geçirerek rondoya koyun.
3. Bütün malzemeyi rondada iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sıvı karışımı kalıplara paylaştırın. Derin dondurucuda en az beş-altı saat beklettikten sonra servis yapın.

Not:
-          Portakallı buzu bal yerine şekerle de hazırlayabilirsiniz. Portakal ekşi olmadığı sürece yukarıdaki ölçüler için en fazla iki tatlı kaşığı toz şeker yeterli olacaktır.

-       Kalıplar ve diğer hazırlama bilgileri için yazın yaptığım meyveli buz tarifine bakmak isterseniz şurada.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder