12 Şubat 2014 Çarşamba

Sirkeli Lahana



Geçenlerde hem beyaz, hem de kırmızı lahana arttı, onları bozulmadan saklamanın bir yolu aklıma geldi. Muhtemelen biliniyordur zaten ama kendim yeni öğrendiğim için pratik mutfak bilgisi olarak paylaşmak istedim.






Bir seferde tüketemeyeceğiniz büyüklükte bir lahana alınca bozulabiliyor. Bu basit yöntemle lahanayı uzun süre saklayabiliyorsunuz ve buzdolabında hazır salatanız oluyor. Kavanozdan çıkarıp servis tabağına alıyorsunuz. Beyaz lahana salatasını oğlumun beslenmesi için hazırladığım sandviçlere de koyuyorum; severek yiyor. 

Kavanozdan tabağa hazır salata.
Bu yöntemi ilk kırmızı lahanayla denedim. Ayva salatası için aldığım kırmızı lahanayı bir iki seferde bitiremedim. Ziyan etmek istemedim. Lahanaları doğradım, bir kabın içinde tuzla karıştırdım, bastırarak kavanoza koydum. Üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağı ve bir çorba kaşığı elma sirkesi ekledim. Kavanozu birkaç defa ters çevirdim ve buzdolabına koydum. Ertesi gün kırmızı lahana yumuşamış, rengini hafifçe salmış ve gayet lezzetli olmuştu.

Birkaç gün sonra aynısını beyaz lahanayla denedim. Yine tuzla karıştırdım, üzerine zeytinyağı ve elma sirkesi ekledim. Gayet lezzetli bir hazır salata olmuştu, üstelik çocuklar severek yediler. 

Bu hazır salataları tek başına tüketebileceğiniz gibi yeşil salatalara ekleyebilirsiniz. Ayrıca, elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.


Cam kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder