1 Şubat 2014 Cumartesi

Pişmeyen Cheesecake



Blogu takip edenler hazır malzemelerle yapılan tatlılara mesafeli olduğumu bilirler. Hazır pasta tabanı kullanmıyorum mesela; kendim yapıyorum. Elimden geldiğince hazır satılan ürünlerin ev hallerini yapmaya çalıştığım için, malzemelerin de doğal olmasına özen gösteriyorum. 


 
Tabanında hazır bisküvi kullanıldığı için epeydir cheesecake yapmıyordum. Ama geçenlerde nereden bilmiyorum, aklıma düştü. Peynirin her türlüsünü sevdiğim için, cheesecake de sevdiğim bir tatlıdır. Bir de arkadaşlar gelecekti, değişik bir şey hazırlamak istedim. İşte bu düşünceler bu tatlıyı mümkün olduğunca ev yapımı haline getirme projesini başlattı. 

Kekin üst kremasında çoğunlukla hazır yoğunlaştırılmış süt kullanılıyor ama bu benim tercih ettiğim bir malzeme değil çünkü çok katkılı. Onun yerine kendimce bir karışım yaptım; labne peynirinin yanında süzme yoğurt ve kaşar loru kullandım. 

Ama taban için kepekli bisküvi yapmayı göze alamadım açıkçası. O yüzden oğlumla market turuna çıktık. Epeyce aradıktan sonra mısır şurubu, yapay boya filan kullanılmayan, tam buğday onundan yapılmış ithal bir bisküvi bulduk. (Güncelleme: Torku'nun glikoz şurubu içermeyen tam buğday bisküvisi cheesecake için kullanılabilecek bir bisküvi, fiyatı da ithal olanlara göre çok uygun.)

Yaparken sonuçtan endişe etsem de korktuğum olmadı. Bir gece buzdolabında beklettiğim tatlının üst kreması oturmuştu ve deneyen herkes beğendi. Kıtır tabanı ve yumuşak kremasıyla pastanın tadının oldukça zengin olduğunu söyleyebilirim. 

Malzemeler (26 cm.lik kelepçeli kek kalıbında 8-10 kişilik)

Tabanı için
400 gr kepekli bisküvi
150 gr eritilmiş tereyağı

Üst kreması için
400 gr labne peyniri
150 gr (bir su bardağı dolusu) tuzsuz kaşar loru


5 çorba kaşığı tepeleme süzme yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri (ev yapımı kullanmak isterseniz tarifi şurada)

Üzerini süslemek için
Çikolata rendesi

Yapılışı
1. Bisküvileri un gibi olana kadar rondadan çekin. Eritilmiş ılık tereyağı ile toz haline gelen bisküvileri karıştırın. 


  
2. Kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirin ve kalıbın kelepçesini kapatın. Bisküvili karışımı kalıbın içine düzgünce yayın. Elinizle sıkıştırdıktan sonra metal bir kaşığın tersiyle karışımı düzeltin.
3. Bir karıştırma kabında labne peyniri, süzme yoğurt, kaşar loru ve pudra şekerini tamamen pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın. Hiçbir pütür kalmamasına özen gösterin.

4. Üst kremayı bisküvili karışımın üzerine dökün, kaşık yardımıyla düzgünce dağıtın.

5. Kalıbı buzdolabına koyun ve en az 12 saat bekletin.
6. Pastayı kalıptan çıkarmadan önce bir tatlı kaşığının sapını kalıbın kenarlarında dolaştırın. Kelepçeyi dikkatlice açın ve pastayı geniş bir spatulayla servis tabağına alın.
7. Üzerini rendelenmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.


 Not:
-Üst kremaya limon veya portakal kabuğu rendesi koyabilir, bunları pastanın üzerini süslemek için de kullanabilirsiniz.
 - Taze süt ürünlerinden yapıldığı için bu pastayı buzdolabında tutmalısınız. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder