24 Şubat 2014 Pazartesi

Domatesli Pirinç Pilavı

Geçen hafta domatesli bulgur pilavı yapmaya niyetlenmiştim ama evde bulgur kalmadığını farkedince hızlıca yemek planını değiştirdim ve “bulgur yoksa pirinç var” moduna girerek bu pilavı yaptım.





Yazdan kalan domates soslarını taze domatesler çıkmadan bitirmeye çalışıyorum. O yüzden,  bu ara yemeklerde bolca kullanıyorum. Pirinç pilavını en çok şehriyeli yapıyorum ama bu hali de çok sevildi. Domates sosu ve kuru fesleğen pilava çok yakıştı.

Malzemeler (6-8 kişilik)
2 su bardağı pilavlık pirinç (20-30 dakika sıcak tuzlu suda bekletilmiş)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı domates sosu veya suyu
1 su bardağı sıcak su
1,5 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı (silme) toz karabiber
Tuz
Yapılışı



1. Suda beklettiğiniz pirinci süzün.
2. Zeytinyağını pilav tenceresine koyup, süzülmüş pirinci ekleyin, pirinçler biraz sertleşene kadar kavurun. (Karıştırarak kavurma işlemi iyi bir pilavın kilit noktalarından biridir.)
3. Domates sosunu ve suyu pirincin üzerine koyun, baharatları ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.



4. Pirinç suyu çekince ocağın altını kapatıp, pilavı karıştırın. Üzerini bir örtüyle kapatıp 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın. 

           Not
          Pirinci sadece bir üreticiden aldığım için, tüm pilavları aynı pirinçle pişiriyorum. Ama bu tür pilavlara jasmin tipi az nişastalı pirinçlerin daha güzel gideceğini düşünüyorum. Denemek isteyenlere önerilir.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder