19 Eylül 2013 Perşembe

Yenibahar Soslu Tavuk



Yenibahar tavuk etine yakışan bir baharat. Bu güzel baharatın salça, zeytinyağı ve sarımsakla birleşiminden tavuk yemeklerine çok yakışan bir sos ortaya çıkıyor.
Bu sosu ilk kez sotelik kesilmiş tavuk etinde kullanmıştım. Daha sonra but biftek denilen, yine ağırlıklı beyaz et olan parçalarda kullandım. Her ikisinde de sonuç güzel oldu.






Malzemeler (1 kilo but biftek için veya sotelik kesilmiş tavuk eti için)
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş dövülmüş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı dolusu yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz

Hazırlanışı
1. Tavuk parçalarını içine alacak büyüklükte derin bir kapta salçayı zeytinyağında karıştırarak iyice ezin. Mümkün olduğunca pürüzsüz bir kıvam verin.
2. Baharatlar, sarımsak ve tuzu ekleyerek karıştırın.
3. Tavuk parçalarını sos kasesine alıp karıştırın. Parçaların tümünün sosa bulanmasını sağlayın.
4. Kabın üzerini strech filmle kapatıp buzdolabında en az birkaç saat bekletin. Vaktiniz varsa bir önceki akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. (Ben bir gece önceden hazırladım.)
5. Soslu tavuk parçalarını yayvan bir tencereye alıp, önce yüksek sonra orta ateşte pişirin. But biftekle yapıyorsanız tavukları arada bir çevirin. Sotelik kesilmiş tavuk kullanıyorsanız yine arada bir karıştırın.

Not:
- Bu tarifi daha az miktarda tavuk etiyle hazırlayacaksanız biber salçası ve zeytinyağı miktarını ona göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder