30 Ağustos 2014 Cumartesi

Karpuzlu Pelte



Oğlumun isteği üzerine mutfağımızın geleneksel tatlılarından pelteye karpuzlu çeşitlemeyi ilave etmiş bulunuyoruz. Daha önce denediğim portakallı ve şeftalili pelte çeşitlerini evin yetişkinleri olarak biz çok beğensek de, çocuklara pek hitap etmemişti.


“Karpuzlu jöle” şeklinde doğrudan çocuktan istek gelince denememek olmazdı. Yine beğenmeme riski vardı tabi ama meyveli ve hafif tatlılara alıcı bulmakta zorlanmadığımız için o riski aldım:) Sonuçta, çocukların ikisi de, özellikle istek sahibi oğlum karpuzlu pelteyi beğendi. Demek ki tatlılık skalasında üst sıralardaki meyvelerden yapılan pelte, çocukların damak zevkine uygun oluyormuş.
Çocuklar seviyor diye vurguluyorum ama o işin artısı. Karpuzlu pelteyi meyveli ve hafif tatlıları seven herkes beğenecektir.

Malzemeler (Küçük krem karamel kaselerinde 7 porsiyon)
1 litre karpuz suyu (katı meyve presinde 4 -5 dilim karpuzdan çıktı)
1 limonun suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı dolusu nişasta (ben buğday nişastası kullandım)
 
Hasılatın tamamı bu:) Bu kaselerle 7 tane çıkıyor.



Yapılışı
1.         Bir tencereye karpuz ve limon suyu, nişasta ve şekeri alıp, ocağa koymadan karıştırın.
2.         Tencereyi ocağa alıp, çırpıcıyla kaynayana kadar karıştırın.
3.         Pelte kaynayınca ocağı kapatın. Servis kaselerine alın.

Not:
- Katı meyve presi yerine karpuzu robottan da geçirebilirsiniz. Ama o zaman çekirdeklerini çıkarmak gerekir. Bence katı meyve presi bu iş için en uygun mutfak aleti.
- Limonu da katı meyve presinde sıktım. Kabuğuyla yıkayıp dört parçaya böldüm ve prese attım. Limon kabuğu peltede hafif hissedilen hoş bir koku verdi.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder