1 Aralık 2013 Pazar

Kerevizin Yeşil Yapraklarını Atmayın



Kerevizi evde benden başka seven olmasa da ara ara pişiriyorum. Narenciyeli veya havuç dolgulu olarak az miktarda pişirdiğim kerevizi bir akşam evde yiyip, kalanını işyerine götürerek tüketiyorum. Zeytinyağlıların böyle bir avantajı var; ısıtılmaları gerekmiyor.
Kök kereviz aldığımda bazen çok az yeşil yaprağı oluyor üzerinde, bazen de bol yapraklı kökler denk geliyor şansıma. Bu sefer de bol yapraklı kökler aldım. 
 Maydanoz gibi görünüyorlar ama aslında kerevizin yeşil kısmı.

Yaprakların bir bölümünü yemeğin içine koyuyorum ama bu sefer yeşil yaprak o kadar çoktu ki, hepsini yemeğe koyamadım. Atmaya da kıyamadım tabi. Yıkadım, süzdüm ve yeşil salatada kullandım. Bence kereviz yaprakları yeşil salataya çok yakıştı.
Normalde kereviz yemeyen eşim ve oğlum salatayı severek yediler. Eşim kereviz olduğunu fark etti ama tadı hoşuna gitti. Nar ve sumak ekşileri ve zeytinyağıyla soslanan salatada kereviz yaprağı tadı çok baskın gelmedi demek ki.
Siz de kök kerevizin üzerindeki yaprakları yeşil salatada değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde hem sebzenin tamamını kullanmış oluruz, hem de en az kökü kadar besleyici olan yeşil yaprakların faydasını görürüz. 


Şimdi kereviz yaprağı olduğu hiç anlaşılmıyor değil mi?
Balığın yanına bu salatayı severek yedik:)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder