27 Şubat 2018 Salı

Akışkan Beyaz Çikolatalı Kek


Akışkan çikolatalı kek evin favori tatlılarından. Yoğun çikolata lezzetiyle ev halkının favorisi, çabucak hazırlanıp kısa sürede pişmesiyle de benim gönlümü kazanıyor. Yumuşak kek hamurunun ortasındaki sıvı çikolata görüntüsüyle ikram tatlısı olarak popüler.


Beyaz çikolatalı akışkan kek, orijinal tarife bir çeşitleme. Tarifi paylaşan kadar birkaç kez yaptım. Çikolatanın akışkanlık seviyesi her defasında farklı olsa da, keke gösterilen ilgi değişmiyor.

Akışkan çikolatalı kek, her defasında aynı sonucu alamayabileceğimiz tatlılardan. Ortadaki çikolatanın akışkanlığı değişiklik gösterebiliyor. Pişme süresini aynı tutsanız da sonuç değişebiliyor. Ama bence sorun değil çünkü akışkanlığı az ya da çok, her zaman seviliyor. Ben fırında 12-14 dakika aralığında tutuyorum. Kekin üstündeki katman pişmiş görüntüsü verdiğinde fırından alıyorum.

Malzemeler (200 ml.lik sufle kaplarında 5 porsiyon)
160 gram beyaz çikolata
100 gram tuzsuz tereyağı
5 adet yumurta
100 gram pudra şekeri (Yaklaşık 1 su bardağı)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (Aynı miktarda vanilya şekeri de kullanabilirsiniz)
80 gram beyaz un (Bir su bardağından iki parmak eksik)

Kalıpları yağlamak için
Tereyağı


Yapılışı
1. Bir çaydanlıkta birkaç parmak kadar su kaynatın. Çaydanlığın üzerine ısıya dayanıklı bir cam karıştırma kabı koyun. Küçük parçalara böldüğünüz tereyağı ve çikolatayı arada karıştırarak benmari usulü eritin.
2. Eriyen çikolata-tereyağı karışımını ocaktan alıp bir kenarda beş dakika bekletin. Bu esnada fırını 200 derecede ısıtın. Ve ısıya dayanıklı sufle kaplarını tereyağıyla yağlayın.
3. Çikolata karışımına yumurtaları teker teker kırın. Her bir yumurtayı kırdıktan sonra el çırpıcısıyla karıştırdıktan sonra diğer yumurtayı kırın. Pudra şekeri ve vanilya özütünü ekleyip karıştırmaya devam edin.
4. Unu eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karışımı el çırpıcısıyla bir iki dakika karıştırın.
5. Sufle kaplarını bir fırın tepsisine yerleştirin ve karışımı kaplara bölüştürün.
6. Önceden ısınmış fırında üzeri kabuk bağlayana kadar 10-12 dakika civarında pişirin.
7. Fırından aldığınız kekleri oda ısısında 10-15 dakika soğumaya bırakın. Bir bıçak veya ince bir kaşık sapı yardımıyla keki kalıbın kenarlarından nazikçe ayırın. Kalıpların üzerine bir servis tabağı kapatıp dikkatlice ters çevirin.
8. Arzuya göre üzerine Hindistan cevizi rendesi veya toz Antep fısıtığı serperek servis yapın.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder