6 Şubat 2018 Salı

Kırmızı Fasulye Salatası

Kırmızı fasulye bizde az bilinen bir bakliyat. Eskiden sadece konservesi bulunuyordu, o yüzden almıyordum ama artık kuru bakliyat şeklinde bulabiliyorum. Bazı yerlerde Meksika fasulyesi olarak da geçiyor.


Kırmızı fasulyenin bizim kuru fasulyeden tek farkı rengi değil. Biraz daha güçlü bir tadı var. Benim kullandığım beyaz fasulyelerden de daha sert. Kırmızı fasulye de beyaz fasulye gibi hazırlanıyor. Suda bekletilip, sonra pişiriliyor.

Ben bu fasulyeyi salatalara yakıştırıyorum. Hafif diri haşlandığında güzel bir salata malzemesi oluyor. Yemeği de yapılabilir tabi. (Kırmızı fasulye salatasını instagramda paylaşınca bir arkadaşımdan chili con carne, yani kıymalı kırmızı fasulye yemeği hatırlatması geldi. Onu da yapmak aklımda.) 

Kırmızı fasulye salatasını evdeki mevsimlik malzemelerle hazırladım. Çeşitlemeye uygun bir tarif, mevsime ve evde bulunanlara göre eklemeler yapabilirsiniz. Bu bakliyatla henüz tanışmadıysanız salata iyi bir başlangıç tarifi olabilir. Ayrıca, içinde hem bakliyat hem kuru yemiş olduğu için epey doyurucu bir salata olduğunu belirtmeden geçmeyeyim:) Kendi başına öğün gücünde.

Malzemeler (6 kişilik)
3 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye (250 gram kadar kuru kırmızı fasulyeden çıkıyor.)
5 yaprak marul
Yarım demet tere
3 yemek kaşığı mısır konservesi
4 yemek kaşığı çiğ kaju
4-5 adet küçük kırmızı turp

Sos için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber

Yapılışı
1. Çiğ kajuyu hazırlamak için yapışmaz özellikli bir tavayı ısıtın. Tava ısınınca kajuyu koyup arada sallayarak kavurun. Kavrulan kajuyu kenara alın.
2. Yeşillikleri yıkayın ve süzün. Marul ve tereyi ince doğrayın. Turpu iki ya da dört parçaya bölün.
3. Salata malzemelerini bir karıştırma kabında bir araya getirin. Sos malzemelerini bir kasede tuz eriyene kadar karıştırın.
4. Sosu salata malzemelerinin üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis yapın.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder