31 Ocak 2018 Çarşamba

Kakao Yağıyla Beyaz Çikolata

Bu aralar mutfağın proje malzemesi kakao yağı. Sömestr tatilinde çocuklarla evdeyken elimin altında olması iyi oldu. Bir süredir istedikleri beyaz çikolatayı iki farklı şekilde yaptık.


Kakao yağını birkaç yıl önce fındık kreması yaparken kullanmıştım. Ondan sonra kullanma fırsatı olmadı. Geçenlerde alınca kakao yağıyla hazırlanan tarifler birbiri ardına geldi. Sıfırdan çikolata yapmaya imkan veren kakao yağını bundan sonra sık kullanmayı düşünüyorum.

Beyaz çikolatayı iki farklı şekilde hazırladım, Hindistan cevizli ve sütlü. Hindistan cevizli olanı iki kez yaptım ama çocuklar süt tozuyla hazırladığımı daha çok beğendiler. İkisi de üçer malzemeli, yapması oldukça kolay tarifler. Evde çikolata kalıbı olsaydı şekilleri daha güzel olurdu ama istediğim gibi bir çikolata kalıbı bulamadım. Küçük hazneleri olan silikon kalıplardan en kısa zamanda edineceğim. Ben de birini kesilecek şekilde hazırladım, diğerini de silikon muffin kalıplarını az doldurarak yaptım.

Evde çikolata yapımını çocukları dahil edeceğiniz bir tatil projesi gibi düşünebilirsiniz. Çocuklar yaparken de, yerken de keyif aldılar. Dışarıdan çikolata almayı ne kadar ikame edebilir bilmiyorum ama ev yapımı bir seçeneğin el altında olması güzel.

Görüntüdeki sütlü çikolata

Hindistan Cevizli Barlar
Malzemeler (20 cm.lik silikon kalıp için)
125 gram kakao yağı
75 gram pudra şekeri (1 su bardağından iki parmak eksik)
75 gram Hindistan cevizi rendesi (1 su bardağı kadar)

Yapılışı
1. Kakao yağını küçük parçalar halinde doğrayın. Benmaride eritmek için ısıya dayanıklı cam bir kaba koyun. Bu kabı içinde sıcak su bulunan çaydanlık gibi başka bir kabın üzerine koyun. Çok kısık ateşte kakao yağını benmaride eritin.
2. Kakao yağı eriyince pudra şekerini ekleyin ve pudra şekeri taneleri hissedilmeyene kadar benmaride karıştırın.
3. Şeker eriyince kaseyi kenara alın. Hindistan cevizi rendesini ekleyip karıştırın.
4. Silikon kabın içerisine yağlı kağıt yerleştirin. Çikolata karışımını kalıba boşaltın. Buzdolabında bir-iki saat bekletin.
5. Sertleşen çikolatayı keserek barlar halinde servis yapın.



Sütlü Beyaz Çikolata
Malzemeler
200 gram kakao yağı
75 gram pudra şekeri (1 su bardağından iki parmak eksik)
40 gram süt tozu (silme 4 yemek kaşığı)

Yapılışı
1. Kakao yağını küçük parçalar halinde doğrayın. Benmaride eritmek için ısıya dayanıklı cam bir kaba koyun. Bu kabı içinde sıcak su bulunan çaydanlık gibi başka bir kabın üzerine koyun. Çok kısık ateşte kakao yağını benmaride eritin.
2. Kakao yağı eriyince pudra şekeri ve süt tozunu ekleyin ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırarak benmaride tutun. (1-2 dakika sürüyor.)
3. Çikolata karışımını çikolatala kalıplarına veya silikon buzluk gibi bu iş için kullanabileceğiniz kalıplara paylaştırın. Kalıpları buzdolabında bir-iki saat beklettikten sonra servis yapın.



Not
- Sütlü çikolatada kullandığım süt tozu, kahve kremasıyla karıştırılabiliyor. Kahve kreması değil. Pasta ve hamur işlerinde kullanılmak üzere satılan kurutulmuş süt tozu. İçeriğinde sütten başka bir şey yok.
- Ev yapımı çikolatalarınızı cam kavanozda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 
- Hindistan cevizli çikolatayı da silikon kalıplar da hazırlayabilirsiniz. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder