13 Şubat 2016 Cumartesi

Unsuz Peynirli Muffin

Kahvaltıda en sevdiğim iki lezzet peynir ve yumurta. Hafta sonunun uzun, keyifli kahvaltılarında bu iki lezzeti birleştirerek kullanıyorum. Çoğunlukla peynirli omlet şeklinde birleşiyorlar. Bu hafta sonu farklı bir şey denedim. Bol peynirli ve yumurtalı muffinler hazırladım.


Peynir ve yumurtayı birleştirmesinin yanı sıra bu muffinlerin bir diğer özelliği unsuz, hatta tümüyle tahılsız olması. Suçluluk duymadan yenilebilir yani:)

Kahvaltılık muffinleri aslında kendim için yapmıştım ama çocuklardan da beklemediğim bir ilgi gördü. Özellikle sucuklu olanı çok sevdiler.

Temel malzemesi yumurta ve peynir olan muffinleri farklı malzemelerle zenginleştirmek mümkün. Ben bu sefer sucuk kullandım, mantar da olur, zeytin de, yeşillikler de. İsteğinize göre çeşitlendirebileceğiniz temel bir tarif.

Muffinleri kağıt kullanmadan pişirdim ama kalıptan çıkarmada hiç sorun olmadı. Bunu kalıpları tereyağıyla iyice yağlamama borçlu olduğumu düşünüyorum. Tereyağının üzerine serptiğim susam tanelerinin de etkisi olmuş olabilir. Kalıptan çıkarıldığı zaman susamlar pek fark edilmedi ama muffinlerin dokusunu güzelleştirdi.

Muffinlerin küçüklüğü sizi yanıltmasın, epey doyurucu:)


Malzemeler (6 adet)
3 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
Yarım su bardağı mozzarella
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi

Üzeri için
1-2 yemek kaşığı doğranmış sucuk

Kalıbı yağlamak için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı susam

Yapılışı
1. Fırını 200 derecede ısıtın.
2. Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın. Lor peyniri, küçük parçalara böldüğünüz mozzarella, ve baharatları karışıma ekleyip, lor peynirlerini mümkün olduğunca ezerek karıştırın.


3. Tereyağıyla yağladığınız muffin kalıplarına susam serpin.


4. Yumurta karışımını kalıplara bölüştürün. Sucuk gibi bir ekstra malzeme kullanacaksanız onları da kalıplara pay edin.

5. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika civarında kontrollü olarak pişirin. Muffinin kenarları kalıptan ayrılıyor göründüğünde fırından alın. (Benimkiler tam 20 dakikada pişti.)


6. Muffinleri kalıptan çıkartın, sıcak olarak servis yapın.

Not
Muffinleri mozzarella yerine aynı miktarda kaşar peyniri kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifi muffin kağıtlarında da pişirebilirsiniz. Kağıdı yağlamayacağınız için susam ve tereyağını karışıma ekleyebilirsiniz.

Dış kaplama için susam yerine çörekotu da kullanabilirsiniz. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder