7 Nisan 2014 Pazartesi

Soslu Sarma Börek



        Arkadaşlarının beslenme çantalarının dikkatli bir takipçisi olan oğlum, geçenlerde okul beslenmesi için sigara böreği istedi. Bu börek o isteğin sonucu.



Klasik sigara böreğini nasıl zenginleştirebilirim diye düşündüm. Biraz daha besleyici olsun istedim. Börekleri iki yufkadan yapıp, aralarına yoğurtlu-yumurtalı bir sos sürdüm. Sos koyu kıvamlı olduğu için kızartmada problem olmadı. Üst üste iki yufka kullanıldığı için börekler normalden biraz daha kalın oldu ama oğlum severek yedi. Önemli olan talep sahibinin beğenmesi değil mi zaten?
Böreklerin dışı kıtır, içleri yumuşak oldu. Tarifi değiştirdiğim için böreğin ismini de değiştirdim. Bence “sarma börek” ismi sigara böreğinden daha güzel.

Malzemeler (16 börek için)
4 adet hazır yufka
Zeytinyağı (kızartmak için)
Sosu için
1 yumurta
3 çorba kaşığı koyu kıvamlı (susuz) yoğurt
İç malzemesi
250 gr beyaz peynir
Karabiber
Hazırlanışı
1. Yumurtayı çırpın üzerine yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir karışım olana dek karıştırın.


2. Üst üste koyduğunuz yufkaları önce dört, sonra sekiz parçaya bölün. (Bir yufkadan 8 parça çıkacak, iki tanesini üstüste koyarak kullanacağınız için 16 börek olacak.)
3. Bir parça yufka alın, üzerine yarım çorba kaşığı kadar sos koyun, sosu yufkanın üzerine kaşığın arkasıyla yayın. Soslu yufkanın üzerini bir parça yufkayla daha kapatın. Üçgenin geniş kenarına peynir koyun.
4. Geniş kenarlarından içe doğru katladığınız yufkayı aşağıya doğru sarın. En uçtaki kısmı suyla çok hafif ıslatıp kapatın.
5. Yağı bir tavada ısıtın. Börekleri kızgın yağa koyun. Bir tarafı kızarınca çevirip, diğer tarafını kızartın.
6. Kızaran börekleri kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını alın. 

Not:
- Bu böreği patatesli içle de hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış patatesi çatalla ezip, baharatla çeşnilendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder