5 Eylül 2016 Pazartesi

Peynirli Kabak Sandalı

Kabak sandal, sunumu en güzel kabak yemeklerinden biridir sanırım. Benim gibi kabağı her haliyle sevenler için sorun yok ama sandal hali, farklı iç malzemelerle hazırlanabildiği için çeşitli zevklere hitap edebiliyor.


Bu tarifte sandalları etsiz dolguyla hazırladım. Kıyma, tavuk vs. kullanmadım. Benim hazırladığım kabak sandalın ekstra malzemesi lor peyniri ve bence kabakla iyi giden bir malzeme.

Kabakla çok yakıştırdığım başka bir malzeme ise muskat cevizi. Geçenlerde mücver yaparken denemiştim, sonuç gayet güzeldi. Bazı baharatlar bazı sebzelere veya malzemelere özellikle yakışıyor. Muskat cevizi de kremalı tuzlu yemeklerin yanı sıra, patates ve kabağa yakışan bir baharat. Denemediyseniz öneririm.

Peynirli kabak sandalı ben severek yedim ama çocuklara fazla hitap etmediğini söylemem gerek. Peynirli bölümünü yediler ama kabağın derinliklerine inmek istemediler:)



Malzemeler
3 adet orta boy kabak
Toz karabiber
Tuz

İç malzeme
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
100 gram lor peyniri (Yaklaşık 1 su bardağı)
50 gram kaşar peyniri rendesi (Yaklaşık yarım su bardağı)
Tuz, toz karabiber

Yapılışı
1. Kabakların sap kısımlarını kesip, uzunlamasına iki eşit parçaya bölün.
2. Bir tatlı kaşığı yardımıyla kabağın içini çıkarın. Çıkardığınız içi atmayın, dolgu olarak kullanılacak. Kabakların içini alırken parçalanmaması için fazla derine gitmemeye özen gösterin.
3. Kabak sandalları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.


4. Zeytinyağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız veya rendelediğiniz soğanı ve zerdeçalı ekleyip soğanın rengi dönene kadar kavurun. İnce doğranmış sarımsakları, kabak içini ekleyin. Kabak birkaç dakika sotelendikten sonra ocağı kapatın.


5. İç malzemeye lor peyniri, muskat cevizi rendesi, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
6. Kabak sandalların içerisine iç malzemeyi paylaştırın. 200 derece ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayana kadar yarım saat civarında pişirin.


7. Tepsiyi fırından almadan beş dakika önce kaşar peyniri rendesini kabakların üzerine serpin. Kaşar peyniri kızarana kadar fırında tutun.

Not

Bizde pek aranmadığı için ben kullanmadım ama dolgu harcına yeşil veya kırmızı biber de eklenebilir. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder