29 Ağustos 2016 Pazartesi

Banoffee Turta (Muzlu Karamel Pastası)

Banoffee turta, İngiliz mutfağının ünlü bir tatlısı. Muz ve karamelin başrolünde olduğu bu pasta, süt reçelini saymazsanız pişmeyen tatlı kategorisinden.



Üç katmanlı bir pasta olarak düşünebileceğiniz banoffee turta, ev yapımı bir pasta için pratik bir tarif. Tabi bunu yine süt reçelini hariç tutarak söylüyorum. Ama süt reçelini önceden hazırlarsanız pastayı yapmak gerçekten kolay. Altta bisküvi katmanı, ortada süt reçeli ve muz ve en üstte krema var.

Bu pastayı ilk tadan çocuklar oldu ve çok beğendiler. Muz ve karamel birlikte iyi gidiyor ve pastayı yerken en çok bu ikilinin tadını alıyorsunuz. Krema katmanı da şekerli alt katlara göre pastaya ferahlık veriyor ve tatlılığını dengeliyor.

Malzemeler (26 cm kelepçeli kek kalıbında 10 kişilik)
Malzeme listesini önce görsel olarak verelim:)
Süt reçeli
Taban için
2 paket tam buğday bisküvisi ( 280 gram, ben Torku tercih ediyorum)
100 gram tuzsuz tereyağı
1 kavanoz (250 ml.) süt reçeli (Süt reçelini kendiniz hazırlayacaksanız tarifi şurada)
3 adet orta boy muz

Krema için
1 kutu şekersiz krema (200 ml.)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gram labne peyniri
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya aynı miktarda vanilya şekeri

Servis için
Rendelenmiş çikolata

Yapılışı
1. Tereyağını eritin. Bisküvileri un gibi olacak şekilde rondodan geçirin.  
2. 26 cm.lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirdikten sonra kapatın. Bisküvi ve erimiş tereyağını kalıba koyun ve karıştırın. Karışımı kaşığın arkasıyla düzleştirerek kalıba düzgün ve eşit biçimde yayın. Tabanı 1 saat buzdolabında bekletin.


3. Krema katmanını hazırlamak için şekersiz kremayı mikserle krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Labne peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Kremayı da buzdolabında bekletin.

4. Buzdolabından çıkardığınız pasta tabanının üzerine süt reçelini eşit şekilde yayın. Soyup ince dilimler halinde kestiğiniz muzları da süt reçelinin üzerine yerleştirin. En üste kremayı koyun ve eşit olarak pastanın üzerine yayın.
5. Pastayı 1 saat daha buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Kek kalıbının kelepçesini açmadan önce tatlı kaşığının sap kısmını kalıbın kenarlarında dolaştırın. Kalıbı açtıktan sonra üzerine çikolata rendesi serpin, dilimleyerek servis yapın.

Not
Süt reçelini yukarıda bağlantısını verdiğim tarife göre yaparsanız ölçmenize gerek yok, hepsini kullanabilirsiniz.

Süt reçelini hazırladıktan hemen sonra değil, en azından oda ısısına geldikten sonra kullanmalısınız. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder