7 Mayıs 2019 Salı

Bebek Enginar Yemeği


Baharın gelişine sevindiren sebepler arasında benim için enginar da var. Ankara’da genellikle çanak halini bulabildiğimiz enginar, aslında bütünüyle lezzetli ve çeşitli yemekler yapmaya uygun bir sebze. Bu haftanın tarifinde bebek enginar başrolde.


Arkadaşlarla toplu bir siparişle Urla’dan enginar getirttik. Çanak enginarın yanı sıra, bebek enginar ve bütün dolmalık istedim. Çanak ve dolmalık enginarı daha önce yapmıştım ama bebek enginarı ilk kez pişirdim. Zeytinyağlı, hafif bir yemek olsun istedim. Nohut ve arpacık soğanla eşlikçi veya ana yemek olarak tüketilebilecek bir çeşit oldu.

Çocuklar enginarın bu haline pek şans vermeyerek beni şaşırtmadı. Enginar çanağını yiyorlar ama bu haline pek sıcak bakmadılar. Onların gönlünü kazanamasa da benim için lezzetli bir keşif oldu. Bebek enginar bulursanız bir şans vermenizi öneririm.

Malzemeler (4-6 kişilik)
10 adet bebek enginar
1 adet limon suyu
100 gram haşlanmış nohut (Yaklaşık 1 su bardağı)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet arpacık soğan (Bir adet kuru soğan da kullanabilirsiniz.)
3 diş sarımsak
200 ml. portakal suyu (Yaklaşık 1 su bardağı)
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Tuz
Karabiber

Servis için
Dereotu

Yapılışı
1. Enginarları uzunlamasına iki parçaya bölün ve bir kaseye alın. Limon suyu ve enginarların üzerini geçecek kadar su koyup bekletin.


2. Arpacık soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsakları ince doğrayın.
3. Yemeği pişireceğiniz tencerede zeytinyağını ısıtın. Zerdeçal, karabiber ve arpacık soğanları ekleyin ve soğanların rengi değişine kadar kavurun. Sarımsakları ekleyin.
4. Enginarların suyunu süzün ve tencereye alın. Portakal suyu ve nohutu ekleyin. Enginar yumuşayana kadar 10 dakika civarında pişirin. Gerekirse su ekleyin.
5. Enginar yumuşayınca ocağı kapatın. Tuzunu ayarlayın. Dereotu ile servis yapın.

Notlar:
- Bebek enginar yumuşak olduğu için bir su bardağı portakal suyuyla pişti. Siz ihtiyaç duyarsanız biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Portakal suyu kullanmak istemezseniz bir limonun suyunu bir su bardağı koyup üzerini suyla tamamlayabilirsiniz.



1 yorum :