3 Ağustos 2016 Çarşamba

Soğuk Kahve (Frappe)

Üniversite yıllarımda Batı Trakyalı bir arkadaşım sayesinde tanıştığım buzlu kahve veya onlardaki adıyla frappe, benim için kahvenin yaz halidir. Yazın da sıcak kahve içiyorum o ayrı ama serinlemek için kahveden yardım almanın keyfi başka:)


Suda çözünen kahveyle yapılan frappe, çeşitlemeye açık bir içecek. Ben arkadaşımdan öğrendiğim tarife büyük ölçüde sadık kaldım diyebilirim. Eskiden frappeyi az da olsa şekerli hazırlardım. Şimdi şeker kullanmıyorum. Bazen canım tatlı istediğinde içine bir top vanilyalı dondurma koyuyorum.

Son iki senedir de frappeye süt tozu ekliyorum. Kahve kreması değil, tatlılarda kullandığım sütün kurutulmuş hali. Süt tozu frappede kıvam artırıcı işlevi görüyor. Yoğun, kıvamlı bir içeceğe dönüştürüyor.

Frappe tarifini ilk kez instagramdaki galeride videolu olarak paylaşmıştım. Görüntülü tarif almak isteyenler için video bağlantısını aşağıya ekliyorum.

Malzemeler (1 kişilik)
1 tatlı kaşığı hazır (suda çözünen) kahve
2 tatlı kaşığı süt tozu
300 ml süt (1,5 su bardağı)
Arzuya göre toz şeker


Yapılışı
1. Bir shaker veya kavanoza kahve, süt tozu ve arzu ettiğiniz miktarda toz şekeri koyun. Üzerine süt ekleyin, kapağını Kapatın.
2. Kahve ve şeker eriyene kadar bir dakika civarında sallayarak karıştırın.
3. Buz küpleri koyduğunuz bir bardağa koyarak servis yapın.

Notlar
Frappede genellikle büyük su bardakları kullanıyorum. Daha küçük bardak kullanırsanız yukarıdaki ölçülerden iki kişilik kahve yapabilirsiniz.

Buzlu kahvenizi tatlandırmak için şeker yerine dondurma kullanırsanız, dondurmayı karıştırmayın. Bardağa koyup, üzerine soğuk kahve karışımını ekleyin. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder