24 Temmuz 2016 Pazar

Avokadolu Humus

Avokadolu humus sosyal medya etkileşimiyle arşive giren bir tarif. Geçenlerde Instagram’da avokadoyla ilgili paylaşıma gelen yorumlardan birinde bahsedildi. (Hesap sahibinin adını bilmediğim için, ismen teşekkür edemiyorumJ) Kendine has yağlı bir dokusu bulunan avokadoyu sevdiğim mezelerden humusta kullanma fikri çok cazip göründü.



Bu denemeyi yaptığıma son derece memnun olduğumu belirteyim öncelikle. Üstelik sadece ben değil, evdeki herkes beğendi. Humusu seviyorsanız avokadolu halini de beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Avokadolu humusun geleneksel humustan bir diğer farkı zeytinyağı kullanmadan hazırlanması. Gerçi servis sırasında üzerine hafifçe gezdirdim ama içine koymadım çünkü hem avokado hem de tahinin yağının yeterli olacağını düşündüm.

Humusu hazırlamadan önce Elifle birlikte nohutun kapsüllerini ayıkladık. Aslında işin büyük bölümünü o yaptı. Bu işlem gözünüzde büyüyebilir biliyorum ama gönüllü bir küçük asistanınız varsa keyifli bile oluyor. Ayrıca, 1 su bardağı kadar nohutun kapsülünü ayıklamak fazla vakit almıyor ve sonuç kesinlikle bu ekstra aşamaya değiyor.

Humus için vegan yiyeceklerin en güzellerinden biri demek yanlış olmayacaktır. Avokadolu humus da, geleneksel mezenin akılda tutulması gereken bir versiyonu.

Malzemeler (6 kişilik)
200 gram haşlanmış nohut (1,5 su bardağı kadar)
1 adet olgun avokado
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı toz karabiber
Tuz



Servis için
Zeytinyağı
Toz kırmızı biber

Yapılışı
1. Nohutun etrafındaki kapsülleri ayıklayın.
2. Avokadonun kabuğunu soyun. Doğradığınız avokadoyu rondoya koyduktan sonra üzerine limon suyunu ilave edin.
3. Nohut ve diğer humus malzemelerini de rondoya ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
4. Servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirin ve toz kırmızı biber serpin. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder