26 Mayıs 2013 Pazar

Arnavut Ciğeri



Arnavut ciğeri sevdiğim ama yapmaya cesaret edemediğim yemeklerdendi. Annemin bizde oluşunun verdiği cesaretten olsa gerek, kasapta ciğeri görünce aklıma Arnavut ciğeri yapmak geldi. Annemin “yaparız” motivasyonunu alınca, hiç aklımızda yokken bir kilo ciğerle döndük eve. Ve aşağıda tarifini paylaştığım yemeği yaptık.




        
       Arnavut ciğeri bizim mutfakta daha çok garnitür olarak bilinse de biz ana yemek olarak yanında, daha önce şurada tarifini paylaştığım soğan salatasıyla birlikte yedik. Beş kişi için yeterli bir akşam yemeği oldu. Çocuklar ciğeri ve soğanı yufka dürümün içinde severek yediler. 

Malzemeler
1 kilo sote kesilmiş dana ciğeri
1 su bardağı+1 kaşık un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı isot
Yarım çay kaşığı yenibahar
Tuz
Kızartma için
1,5-2 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı
1. Ciğeri yıkayın ve suyunu iyice süzün.
2. Unu ve baharatları geniş bir tepside karıştırın ve tepsinin dibine yayın.
3. Ciğerin tavaya sığacak kadarını unlu karışımın üzerine koyup, elinizle altüst ederek karıştırın.Her defasında kızartacağınız kadarını unlayın, bu şekilde unun daha eşit dağılmasını sağlarsınız.
4. Kızartma tavasında yağı iyice kızdırıp, ciğerleri 5-6 dakika kadar kızartın.

Not:
- Bizim evde koyun-kuzu eti yenmediği için ben dana ciğeriyle yaptım ama kuzu ciğeriyle de yapabilirsiniz.
- Ciğerleri tavaya girecek miktarlara bölüp unlamak, bu yemekte dikkat edilmesi gereken bir nokta. Tavanızın büyüklüğüne göre unu kaşık kaşık koyup, her defasında tavaya girecek kadar ciğeri unlarsanız, ciğerlerin üzerindeki un dağılımı daha dengeli oluyor.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder