8 Ağustos 2017 Salı

Limon Kreması Jölesi

Limon kremasını ne kadar sevdiğimi sanırım artık biliyorsunuz:) Aslında çok amaçlı bir tatlı ama bizde en çok kahvaltı tatlısı olarak seviliyor. Hafta sonunun uzun kahvaltılarına yakışıyor. Davetli olduğunuz bir yere götürmek için de iyi bir alternatif. En çok kahvaltı davetlerine yakışıyor.  Şık bir cam kavanozda götürdüğünüzde konuk olduğunuz kahvaltıyı güçlendiren bir ikram olduğunu söyleyebilirim.


Limon kreması jölesi ise bu tatlının yaz hali. Jelatinle hazırlanan jöle, minik porsiyonlarda serinletici ve hafif bir yaz tatlısı. Limonlu tatlıları sevenlerin beğeneceklerini bir lezzet.

Bizde değerlendirme sonuçları ise biraz karışık. Emre limon kremasının jöle halini çok sevdi ama Elif'e biraz ekşi geldi. Küçük çocuklara göre olmayabilir ama hafif tatlıları sevenler için iyi bir seçenek. Ayrıca akşam yemeklerinin sonrasında sunmak için de uygun bir tatlı.

Malzemeler (Küçük boy silikon kalıplarda 6 porsiyon)
2 adet limonun kabuğu ve suyu
100 gram toz şeker (Yarım su bardağından bir parmak fazla/200 ml.lik su bardağı)
50 gram tuzsuz tereyağı
3 adet orta boy yumurta
2 yaprak jelatin


Yapılışı
1. Limonları yıkayın ve rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeleyin. Limon kabuğunu derin rendelememeye, sadece sarı bölümünü almaya özen gösterin.
2. Kabuklarını rendelediğiniz limonların suyunu sıkın. Limon suyunu süzgeçten geçirerek bir sos tenceresine koyun. Limon kabuklarını, toz şekeri ve birkaç parçaya böldüğünüz tereyağını ekleyin.
3. Çaydanlık gibi bir kabın dibine birkaç parmak su koyarak ocağa alın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve mümkün olan en kısık ateşte tutun. Sos tenceresini çaydanlığın üzerine koyun ve çaydanlıktaki suyun tencereye temas etmediğinden emin olun.

Benim benmari düzeneğim çaydanlık üzeri çelikl tencere:)
4. Hazırladığınız benmaride arada bir karıştırarak tereyağı ve şekeri eritin.
5. İnce ağızlı başka bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın.
6. Bir elinizle çırpılmış yumurtaları azar azar damlatırken, diğer elinizle kremayı karıştırarak yumurtayı sos tenceresine ekleyin. Yumurtayı döktükten sonra iki-üç dakika daha karıştırın. Sonra 10 dakika, krema koyulaşana kadar arada karıştırarak pişirin.
7. Limon kremasını ocaktan alın. Bir kaseye soğuk su koyun ve yaprak jelatinleri bu suda bekleterek yumuşatın. Jelatin yumuşayınca suyunu elinizle iyice sıkın. Suyunu süzdüğünüz jelatini limon kremasına ekleyin ve jelatin içinde kaybolana kadar hızlıca karıştırın.

Jelatini ekleme aşamasında hızlı davranmak önemli.
8. Bir tepsinin üzerine silikon kalıpları yerleştirin. Tatlıyı kalıplara paylaştırın. Oda ısısına gelene kadar dışarıda bekletin. Tatlı oda ısısına gelince buzdolabında üç-dört saat beklettikten sonra kalıplardan çıkararak servis yapın.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder