4 Mayıs 2014 Pazar

Tahinli Barbunya Salatası



Bakliyatlarla yeşilliklerin birleştiği salatalar doyurucu ve besleyici olmalarının yanı sıra lezzetlidir de. Blogda bu tür salata tarifleri paylaştım daha önce. Maş fasulyeli, yeşil mercimekli, nohutlu, barbunyalı ve kuru börülceli salata tarifleri bu gruba giriyor. Bakliyatlarla yeşillikleri birleştirdiğinizde başka bir yemeğe ihtiyaç duymadan bir öğünü tamamlamak mümkün.



Bu tür salata denemelerimin sonuncusu tahinli barbunya salatası. İlk kez oğlumun doğum günü kutlaması için yaptım. Aslında son derece sade bir salata ama tahinli sosuyla farklı bir lezzeti var.
Bu salatada tahin tadı baskın değil ama genel olarak sosun tadı barbunyayla uyumlu. Salatayı deneyenler beğendi ama kimse ben söyleyene kadar içinde tahin olduğunu anlamadı.
Aslında bu tür salatalarda ölçü verilmeyebilir ama sos-barbunya oranını tutturmak açısından ben kendi yaptığım ölçüyü vereceğim. Bu salata kalabalık sayılabilecek bir grup için hazırlandı, siz hazırladığınız kişi sayısına göre ölçüyü oranlayabilirsiniz.

Malzemeler (8 kişilik)
3,5 su bardağı haşlanmış barbunya
6 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
10 yaprak lolo rosso veya kıvırcık marul
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı tahin
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
1. Taze soğan, dereotu ve lolo rossoyu ince doğrayın ve bir karıştırma kabında haşlanmış barbunyayla karıştırın. Üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
2. Bir kasede sos malzemelerini bütünleşene kadar karıştırın.
3. Sosu salatanın üzerine ekleyin ve servis kabına alın. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder