26 Mayıs 2014 Pazartesi

Tavuklu Bezelye Çorbası



Çocukları da işin içine katıp o kadar bezelye ayıklamışken, bezelye yemeği dışında bir şeyler yapmalı düşüncesi sonunda bu çorba tarifi ortaya çıktı. Yazın çorba çok akla gelmese de, bizim evde seveni çok, o yüzden sık yapılıyor.




Bezelyeyle püre tarzı bir çorba yapmak istemedim. Bence böyle çok daha güzel oldu; içindeki malzemelerin tadını ayrı ayrı alabildiğiniz ama bütün olarak uyumlu bir yaz çorbası. Tabi benim gibi derin dondurucuda bezelye bulunduruyorsanız, kış mevsiminde de yapabilirsiniz. 

Çorbada et kullanımını pek sevmiyorum; bakliyat, tahıl ve sebzeler çorba için daha uygun malzemeler ama tavuk bunun istisnası. Tavuk göğüs eti daha önce tarifini paylaştığım şehriye çorbasına da çok yakışıyor (tarifi şurada), bezelyeyle de son derece uyumlu bir ikili oldu. 

Tavuklu bezelye çorbası her mevsim yapılabilecek besleyici ve lezzetli bir çorba, karabiber ve müskat cevizini dikkatli kullanmak kaydıyla çocukların damak zevkine de gayet uygun.

Malzemeler (6 kişilik)
2 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet tavuk göğsü
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket şekersiz krema
2 su bardağı tavuk suyu (tavuk göğsünü haşladığımız sudan elde ediyoruz)
5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için
Müskat cevizi rendesi

Yapılışı
1. Tavuk göğsünü küçük zar şeklinde doğrayın ve yaklaşık 3 su bardağı suyla pişirin.
2. Çorbayı pişireceğiniz tencerede zeytinyağında unu karıştırarak kavurun.
3. Un kavrulunca kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin, bu meyane kaynayınca üzerine tavuk suyu ve suyu yavaş yavaş dökün. Kaynayana kadar karıştırın.
4. Çorbanın suyu kaynayınca bezelye, tavuk parçaları ve karabiberi ekleyin. Beş dakika kadar bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatın. Tuzunu atıp karıştırın.
5. Servis yaparken üzerine müskat cevizi rendeleyin. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder