22 Ağustos 2017 Salı

Unsuz Fındık Kurabiyesi

Bu hafta yine malzemenin çağırdığı bir tarif var. Unsuz pancake için badem tozu ararken fındık tozuna denk gelince lazım olur diyerek onu da almıştım. İlk düşüncem fındık tozuyla da pancake yapmaktı. Ama sonra aklıma kurabiye fikri geldi.



Fındık tozuyla kurabiye yapmak için tarif aramadım çünkü esinlenebileceğim bir tarifim vardı. Hindistan ceviziyle yaptığım unsuz kurabiyeleri fındık tozuna uyarlamak yetti. Üç malzemeli, pratik ve hafif bir kurabiye oldu.

Badem tozuyla pancake çocukların gönlünü çelmemişti ama fındık kurabiyesini sevdiler:) Acıbadem kurabiyesini andıran ama ondan daha hafif bir tadı var. Aslında evde arkadaşlarımın İngiltere'den getirdiği badem esansı vardı. Biraz ondan ekleseydim acıbadem kurabiyesine daha yakın bir lezzeti olurdu diye tahmin ediyorum. Gerçi biz bu haliyle çok sevdik ama sonraki denemelerde badem esansını ekleyip bir de o şekilde deneyeceğim.

Malzemeler (25 civarında kurabiye için)
100 gram fındık tozu (yaklaşık 1 su bardağı)
75 gram pudra şekeri (1 su bardağından iki parmak eksik)
1 yumurta beyazı

Fındık tozu bu incelikte bir malzeme.
Su bardağıyla miktarını da gösterelim:)

Üzeri için
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı
1. Fırını 180 derecede ısıtın.
2. Bir karıştırma kabında fındık tozuyla pudra şekerini elinizle karıştırın. Yumurta beyazını ekleyip yoğurun.

3. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Kurabiye hamurundan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin. Kurabiyeleri yağlı kağıdın üzerine aralıklarla yerleştirin.

4. Önceden ısınmış fırında kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar kontrollü olarak 8-10 dakika civarında pişirin.
5. Fırından çıkardığınız kurabiye tepsisini tezgahın üzerine alın. İki yemek pudra şekerini kurabiyelerin üzerine eleyin. Kurabiyeler soğuyunca tepsiden alın.

Notlar
- Tarifte verdiğim su bardağı ölçüsü 200 ml.lik standart boy su bardağı.

- Kurabiyeler fırından çıktıkları zaman henüz tam sertleşmemiş oluyorlar, bekledikleri süre içinde sertleşerek dışı kıtır, içi yumuşak bir kıvam alıyor.  O yüzden soğuyana kadar dokunmamak gerekiyor. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder