16 Ağustos 2017 Çarşamba

Unsuz Pancake

Alternatif beslenme akımlarının en az unsuz ekmek kadar popüler tariflerinden biri var bu hafta. Unsuz pancake yapmak epeydir aklımdaydı, nihayet bu hafta arşive ekledim.


Un ve rafine şeker kullanılmadan hazırlanan pancake için temel malzemeler, yumurta, badem tozu ve muz. Ben de tarifi bu temelden uyarladım. Simple Cooking Channel'da gördüğüm oranları kullandım. Tarife benim eklemelerim tarçın ve vanilya oldu. Bu iki malzemenin kıvama etkisi yok ama tadını zenginleştirdi.

Unsuz pancake denerken çocukların beğeneceğini düşünüyordum. Unsuz ekmeği çok sevdikleri için bu alternatif tada da olumlu bakarlar sanmıştım. Ama onlar alıştıkları klasik pancake tadında ısrarcı oldular. Onlara hitap etmese de ben çok beğendim. Oldukça hafif olan bu tatlıyı krema ve mevsim meyveleriyle servis etmek gibi düşünceler belirdi aklımda.

Bu arada bu tarif için badem tozu yerine fındık tozu da kullanılabilir. Badem tozunu her yerde bulmak mümkün değil. Online mağazalarda, büyük market zincirlerinin bazılarında ve şanslıysanız kuruyemişçi ve aktarlarda bulunabiliyor. Ben mahallemizdeki aktarda 100 gramlık paketler halinde buldum. Metro Marketlerde kiloluk ambalajda satıldığını öğrendim. Ucuz bir malzeme değil ama bereketli olduğunu söyleyebilirim. 100 gram badem tozuyla hazırladığım karışımdan altı adet pancake çıktı.

Malzemeler (6 adet pancake için)
2 adet yumurta
100 gram badem tozu (1 su bardağından bir parmak eksik)
1 adet orta boy muz
Bir tutam tarçın
1 çay kaşığı vanilya özütü veya aynı miktarda vanilya şekeri

Ağzı damlatmaya uygun bir karıştırma kabı kullanırsanız kepçe olmadan karışımı tavaya dökebilirsiniz. 


Yapılışı
1. Muzu çatalla ezerek püre haline getirin.
2. Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerine badem unu, muz püresi, vanilya ve tarçını ekleyerek karıştırın.
3. Yapışmaz özellikli bir tavayı orta ateşte ısıtın.
4. Tavanın ortasına hamurdan bir miktar koyun. Hamuırun altı piştiğinde üzerinde küçük kabarcıklar olacak ve spatulayla rahatça çevrilecektir. Alt kısmı pişince çevirip diğer tarafını pişirin.


5. Tüm hamur için bu işlemi tekrarlayın.

Not
- Muzu iyice ezip püre haline getirirseniz hamurun içinde topaklar olmasını önlersiniz.

-  Unla hazırlanan pancake ile kıyaslandığında unsuz pancake daha yumuşak kıvamlı. Pişirme sırasında dağılmaması için bir tarafı iyice pişmeden çevirmemek gerekiyor.

Görüntüden unlu pancake olmadığını anlamak zor:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder