28 Mart 2013 Perşembe

Dünyayı Beslemenin Tek Yolu Endüstriyel Tarım mı Gerçekten?

     Bu video foodmyths.org'dan. Endüstriyel tarım uygulamalarını savunanların dünyaya başarıyla pazarladıkları efsanelerin neden doğru olmadıklarını açıklayan güzel bir video. 
  Dünya nüfusunun hızla arttığını, insanları beslemek için geleneksel tarım yöntemlerinin yeterli olmayacağını, genetik mühendisliği ürünü tohumlara, kimyasal ilaçlara ihtiyacımız olduğunu söyleyen insanlara eminim sizler de denk gelmişsinizdir. İşte bu videoda, böyle gıda mitlerinin, tek amaçları kazançlarını artırmak olan dev tarım şirketlerinin propagandasından başka bir şey olmadığı gayet güzel açıklanıyor. Ve söylenen en önemli şey, kimyasalların, GDO'lu tohumların, antibiyotiklerin kullanıldığı endüstriyel tarım ve hayvancılığın dünyayı beslemek bir yana, toprakların kaybedilmesine neden olduğu. Yani, sizi besleyecek toprağınız, temiz suyunuz olmadan nasıl tarım yapabilirsiniz? En önemli kaynaklarınızı yok ettiğiniz bir sistemle dünyanın besin sorununa çözüm getireceğinizi nasıl iddia edersiniz? Endüstriyel tarım ve hayvancılık, insan sağlığının yanı sıra çevreye de ciddi zarar veriyor. Endüstriyel tarım ve hayvancılığın insan ve çevre sağlığı üzerindeki etkilerini açıklayan yazıyı daha önce paylaşmıştım blogda. 
       Anna Lappe'nin güzel sunumuyla konuyu net biçimde özetlediği videodan keyif almanız dileğiyle...




2 yorum :

  1. Böyle bir videoyu paylaştığınız için teşekkürler. Ne kadar çok insan izlerse o kadar iyi.
    Nazillide böyle bir çiftlik var. Pınar hanımın "ipek hanımın çiftliği" belki duymuşsunuzdur.Genellikle ihtiyaçlarımızı oradan karşılıyoruz. İnternetten sipariş veriliyor.

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim Mine Hanım, ne demek:)Hep söylüyorum, bilginin paylaşılmasına vesile olmak güzel diye:)
    Uzun sayılabilecek bir süredir Pınar Hanım ve doğal üretim yapan birçok çiftçiden alıyorum yiyeceklerimizi. Pınar Hanım'ın bu tür çiftçiliğin geliştirilmesine katkısı çok gerçekten.Bu arada "doğal bilinçli beslenme grubu" da benim için önemli bir kaynak. Çiftçiliği özveriyle yapan bu insanlar sayesinde yediklerime güvenebiliyorum. İlginizi çekerse grubun web adresi şu: http://ankaradbb.wordpress.com/

    YanıtlaSil