23 Mayıs 2018 Çarşamba

Unsuz Badem Kurabiyesi


Bu haftanın tarifi sağlıklı beslenme kategorisinden. Un ve rafine şeker içermiyor ve ana malzemesi sağlıklı beslenme dünyasının gözdesi badem.



Blogda daha önce de bademle yaptığım unsuz kurabiye tarifleri paylaştım. Son tarif ise bu kategorinin en sadesi. Un görevini badem görüyor, tatlandırıcı malzeme keçiboynuzu tozu. Görünümü kakaolu kurabiye gibi.

Tatlılarda badem kullanırken genelde kabuğunu soymam ama bu tarifte bir istisna yaptım. Daha doğrusu kabuğu soymak son denemede aklıma geldi. Tarifi paylaşana kadar bu kurabiyeyi birkaç kez yaptım, ilk seferlerde kuru geliyordu. Bademleri sıcak suda bekletmeyi kuruluğu gidermesi için istedim. Çiğ bademleri 15 dakika kadar sıcak suda bekletip kabuklarını soydum. Bence bu şekilde daha güzel oldu.

Unsuz badem kurabiyesinin sağlıklı beslenme kategorisinde olduğunu hatırlamakta yarar var. Bunun anlamı herkese göre olmayabileceği:) Mesela çocuklara teklif bile etmedim. Ama diyabet hastası babam severek yedi. Ben kahve yanında sevdim.

Bu kurabiyeyi sağlıklı, özellikle şekersiz beslenmek isteyenler için bir alternatif olarak arşive ekliyorum. Hayalimizdeki kurabiye olmayabilir ama elimizin altında her ihtiyaca göre seçenek bulunmasından zarar gelmez.

Malzemeler (30 civarında kurabiye için)
125 gram çiğ badem (Yaklaşık 1 su bardağı)
Sıcak su (Bademleri ıslatmak için)
75 gram keçiboynuzu tozu (1 su bardağından bir parmak eksik)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Badem ve keçiboynuzu ölçülerini bir de böyle gösterelim:)








Yapılışı
1. Bademleri bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve 15 dakika suda bekletin.
2. Sudan çıkarıp süzdüğünüz bademlerin kabuklarını soyun. Bu esnada fırını 160 derecede ısıtın.
3. Soyduğunuz bademleri un haline gelen kadar rondodan geçirin. Rondonun haznesine yumurta, keçiboynuzu tozu ve limon suyunu ekleyin ve hamur haline gelene kadar rondoyu çalıştırın.
4. Kurabiye hamurundan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın.
5. Kurabiye toplarını Hindistan cevizi rendesine bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.


6. Önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri 8 dakika pişirin. Fırından aldığınız kurabiyeleri oda ısısında soğuttuktan sonra servis yapın.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder