15 Mayıs 2018 Salı

Fırında Omletli Tost

Fırında omletli tost, tek başına kahvaltı gücünde bir yiyecek. Yumurta, peynir ve ekmek bir arada olunca tek çeşitle doyurucu bir kahvaltı hazırlanabiliyor.


Yumurta, peynir ve ekmeğin bir araya geldiği başka kahvaltılıklar da var tabi. Ve ben bunların hepsini severim. Zaten bu tarif de, yumurta-peynir-ekmek üçlüsüyle başka neler hazırlayabilirim arayışından çıktı.

Omletli tostu tam buğday ekmeğiyle hazırladım. Siz isterseniz tost ekmeği de kullanabilirsiniz. Bu tarifte önemli olan ekmekleri fırın kabının içine düzgün yerleştirmek. Ekmek tepsiye tam geldiği zaman diğer malzemeleri yerleştirmek kolay oluyor. Ayrıca bu şekilde malzemeler ekmeğin üzerinde durduğu için servis yaparken rahat dilimleniyor.

Aşağıda verdiğim ölçüler 20 cm.lik silikon fırın tepsisi için. Bu şekilde altı parça tost çıkıyor. Daha büyük tepsi kullanacaksanız malzemeleri ona göre artırmanız gerekir.

Malzemeler (20 cm.lik kare fırın kabında, 6 dilim)
Omlet için
4 adet yumurta
50 ml. süt (Bir su bardağının dörtte biri)
Tuz
Karabiber

Tost için
6 dilim tam buğday ekmeği
Tereyağı
8 kare dilim kaşar peyniri

Yapılışı
1. Omlet için yumurtaları bir kasede çırpın. Süt, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
2. Tostu hazırlayacağınız tepsiye yağlı kağıt koyun. Yağlı kağıdın kenarları tepsiden dışarı çıkacak şekilde yerleştirin. Omlet karışımını yağlı kağıdın üzerine dökün ve 200 derece fırında omlet katılaşana kadar 10-15 dakika civarında pişirin.

3. Katılaşan omleti fırından alın. Yağlı kağıttan tutarak omleti dışarı çıkarın. Fırını kapatmayın.
4. Aynı tepsiye yine kenarları dışarı taşacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin.
5. Ekmeğin 3 dilimini tepsinin tabanına yerleştirin. Dilimlerin üzerine tereyağı sürün ve 4 dilim kaşar peynirini yerleştirin.



6. Omleti yağlı kağıttan çıkararak kaşar dilimlerinin üzerine koyun. Kalan kaşar dilimlerini omletin üzerine yerleştirin.


7. Kalan 3 dilim ekmeği en üste koyun. Ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı sürün ve sıcak fırında kaşar peyniri eriyip ekmekler kızarana kadar 15 dakika civarında pişirin.


8. Fırından çıkardığınız tostu dilimleyerek servis yapın.



Notlar
1. Yağlı kağıdı fırın kabının içine rahat yerleştirmek için önce elinizle buruşturup top haline getirin. Bu şekilde yağlı kağıt daha kolay şekil alacaktır.
2. Kare tost ekmeği dilimi kullanacaksanız 20 cm.lik tepsinin tabanına 4-6 dilim arası ekmek koymanız gerekecektir. Boşluk kalırsa ekmekleri keserek kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder