18 Nisan 2017 Salı

Çilek Delisi (Strawberry Fool)

Bu hafta bir “Çileğe hoş geldin” tarifi var. Belki en iyi zaman değil, çilekler önümüzdeki günlerde daha da güzelleşecek ama benim için Elif’in çilek isteğini daha fazla ertelemenin imkanı kalmamıştı. O yüzden geçen hafta göze hoş gelen çilekleri görünce aldım. Bir kısmını doğrudan yediler, geri kalan da Çilek Delisi oldu.

Blogu takip edenler hatırlayacaktır; geçen kış Kestane Delisi yapmıştım. Meyvenin hem püre olarak hem de krema içinde kullanılması sebebiyle bu ismi aldığını düşündüğüm bir İngiliz tatlısı. Kestaneli olanı balla hazırlamıştım. Çileklide ise pudra şekeri kullandım. Çilek parçaları ağıza gelsin istediğim için hepsini püre yapmadım, meyve parçalarını koydum.

Gelelim değerlendirmelere:) Çilek Delisi, kısacık bir çabayla yüksek övgü alabileceğiniz tariflerden. Soğutma kısmını hariç tutarsak hazırlaması 20 dakikayı geçmiyor. Pratik oluşunun yanında son derece hafif de. Tam bir yaz tatlısı. Bizde çok sevildi; üç günde iki kere yaptım. Çilek bitene kadar daha epeyce yaparım gibi geliyor.

Malzemeler (5 porsiyon)
500 gram çilek
1 kutu şekersiz krema (200 ml.)
6 yemek kaşığı pudra şekeri (3+3 şeklinde iki seferde kullanılacak)

Servis için
Nane, reyhan veya fesleğen yaprakları

Yapılışı
1. Çilekleri yıkayın, yapraklarını ayıklayın ve yaprakların altındaki sap kısmını kesin.
2. Çileklerin 6-8 tanesini 3 yemek kaşığı pudra şekeriyle blenderda püre haline getirin.
3. Kalan çilekleri dört parçaya bölecek şekilde doğrayın.
4. Kremayı bir karıştırma kabına boşaltın. 3 yemek kaşığı pudra şekeriyle birlikte mikserle önce düşük sonra yüksek devirde koyulaşana kadar çırpın.
5. Kupların tabanına birer yemek kaşığı krema koyun. Üzerine dörde böldüğünüz çilekleri kupun kenarlarına dikey olarak dizin. Kalan çilekleri ortaya koyun.

6. Kalan kremanın içerisine çilek püresinin büyük bölümünü koyun. (Kupların üzerini süslemek için iki-üç tatlı kaşığı kadarını ayırın.) Çilek püresiyle kremayı karıştırın.
7. Kremayı kuplara paylaştırın. Üzerine ayırdığınız çilek püresini koyun. Bir-iki saat buzdolabında soğutun. Nane, reyhan veya fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.  

Not

Tarifte kullanacağınız şeker miktarını azaltabilir veya artırabilirsiniz. Isıtma işlemi olmadığı için şeker yerine bal da kullanabilirsiniz. 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder