28 Mart 2017 Salı

Unsuz Şekersiz Brownie ( Kuru Fasulyeli Brownie)

Alternatif beslenme arayışında nohutla epey deneme yaptığım için, gözümü başka bir bakliyata diktim. Kuru fasulyeli bir tatlı yapmak ne zamandır aklımdaydı. Glütensiz ve ketonejik beslenenlerin iyi bildikleri bir malzeme. Yeni bir fikir değil ama ben ilk kez deneyeceğim için heyecanlandım açıkçası.


Herhangi bir tarif araştırması yapmadım, browni gibi gözükecek fasulyeli keki hazırlayabilirim gibi geldi. Sonuçta bu tür denemelerde bütün iş oranlarda. Fasulye ve muzu temel malzeme, yumurta ve tereyağını da bağlayıcılar olarak kullanarak ilk fasulyeli brownie denemesini başarıyla sonuçlandırdım.

Görüntü olarak normal bir browniden ayırt edemeyeceğiniz bu tatlıyı, klasik browni beklentisiyle yememek gerektiğini baştan söyleyeyim. Ama kimsenin kekin fasulyeli olduğunu tahmin etmediğini de belirtmem gerek. Üstte ve altta oluşan hamurumsu katman sayesinde kek gibi görünüyor. Deneyenler (beş kişilik bir gruptan bahsediyorum) içinde fasulye olduğunu kesinlikle fark etmediler.

Bu tatlıyı normal beslenen insanlar için hazırlıyorsanız, önerim üzerine pudra şekeri serpmeniz veya eritilmiş çikolata gezdirmeniz. Emre ve arkadaşı için eritilmiş çikolatayla servis ettim, yadırgamadılar. Ben olduğu haliyle beğendim.



Malzemeler (20 cm.lik kare kalıpta 6 kişilik)
100 gram tereyağı
300 gram haşlanmış kuru fasulye (Yaklaşık 2,5 su bardağı)
2 adet yumurta
3 adet iri ve olgun muz
4 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı toz kakao
Yarım çay kaşığı karbonat

Yapılışı
1. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
2. Fırını 180 derecede ısıtın.
3. Haşlanmış kuru fasulye ve yumurtaları rondodan geçirip püre haline getirin. Üzerine elinizle böldüğünüz muzları ve diğer bütün malzemeyi ekleyin ve pürüzsüz bir kek hamuru kıvamına gelene kadar rondodan geçirin.
4. Karışımı silikon kalıba boşaltın. Silikon yerine cam veya başka bir fırın kabı kullanıyorsanız kalıbı tereyağıyla yağlayın.

5. Önceden ısınmış fırında yarım saat civarında pişirin. Kürdanla piştiğini kontrol ettikten sonra fırından alıp oda ısısında soğumaya bırakın.
6. Oda ısısına gelen browniyi kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder