25 Ocak 2014 Cumartesi

Yumurtalı Ekmek



Ekmek balığı olarak da bilinen yumurtalı ekmek, bayat ekmekleri değerlendirmenin lezzetli bir yolu. Aslında bizde bayat ekmekler, çoğunlukla galeta unu yapımında kullanılır ama bu sefer ekmekler susamlı olduğundan galetada kullanılacak türden değildi.




Yumurtalı ekmek kızartıldığı için kimilerine ağır gelebilir. Ama ekmekler derin yağda kızartılmadığı için fazla ağır olmuyor. Tabi kahvaltı ekmekleri kategorisinde ilk tercihim daha çıtır çıtır olan fırında kahvaltı ekmeği ama yumurtalı ekmek, çocuklara güzel gelen bir kahvaltı çeşidi. Kreşlerin kahvaltı menülerinde sık yer verilmesi de bunun göstergesi. Oğlumun kreş zamanında da, şimdi kızımda da (ikisi de aynı kreşe gittiler) haftada bir kez yapılıyor.

Sıvıyağ olarak sadece zeytinyağı kullandığım için yumurtalı ekmekleri de zeytinyağında kızarttım. Çevirerek pişirdiğim için tavanın dibini kaplayacak kadar yağ kullanmak yeterli oldu. Tabi farklı kızartma yağları da kullanılabilir ama zeytinyağıyla kızartma yapmaktan sırf ağır olduğu gerekçesiyle çekiniyorsanız, ağır olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tüm keklerde, yemeklerde, kızartmalarda sadece zeytinyağı kullanıyorum ve bugüne kadar hiç sorun yaşamadım.

Malzemeler (9 dilim ekmek için)
3 yumurta
1 büyük çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kızartmak için zeytinyağı
 
Hazırlanışı
1. Yumurtaları bir kaseye kırın, tuz ve karabiber ekleyip çatalla iyice çırpın.
2. Sütü ekleyin ve karıştırın.
3. Tavada yağı kızdırın.
4. Ekmek dilimlerinin iki tarafını da yumurtalı karışıma bulayıp, tavaya koyun.

5. Ekmeklerin bir yüzü altın sarısı renk alınca çevirin, diğer tarafını aynı şekilde kızartın.

6. Tavadan aldığınız ekmek dilimlerini kağıt havlu üzerinde beklettikten sonra servis tabağına alın. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder