7 Kasım 2017 Salı

Unsuz Lor Keki

Bazen bir yemek için yapılan hazırlık, başka bir yemeğe ilham veriyor. Unsuz lor keki, böyle bir tarif. Pancar kvas için peynir altı suyu lazım oldu. Peynir altı suyunu yapmak için lor yaptım. Lor ile ne yapsam diye düşünürken sağlıklı tatlı nitelendirmesini hak edebilecek bu tarif ortaya çıktı. Malzemelerin rondoda karıştığı oldukça pratik bir kek. Un ve rafine şeker içermiyor. Şekersiz ama tatlılığı az değil. Denettiğim arkadaşlarım tatlılığını yeterli buldu.



Ben bu tür tatlıları seviyorum ama genele ne kadar hitap ettiğinden emin değildim. Tatlıyı arkadaşlarıma denettim, onlar beğenince içim rahat etti. Bu tür yeni sayılabilecek yiyeceklerde beğeni grubunun geniş olması sonraki projeler için motivasyon sağlıyor. Ama çocuklara hitap etmediğini belirtmeliyim.

Bu kek için evde lor yapmak zorunda değilsiniz, hazır lor peyniri kullanabilirsiniz. Lor peyniri kendini hissettirmeden keke güzel bir tat ve yoğunluk veriyor.

Malzemeler (20 cm.lik kare fırın kabı için)
100 gram tuzsuz lor peyniri (Yaklaşık 1 su bardağı dolusu)
2 adet olgun muz
1 adet yumurta
100 ml. zeytinyağı (Yarım su bardağı)
100 gram keçiboynuzu tozu (1 su bardağı)
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya aynı miktarda vanilya şekeri

Yapılışı
1. Fırını 180 derecede ısıtın.
2. Fırın kabının içini yağlı kağıtla kaplayın. (Ben 20 cm.lik kare silikon fırın kabı kullandım, cam kaplar da olur.)
3. Kek malzemelerini rondonun haznesine koyun ve kek hamuru görünümünü alana kadar rondodan geçirin. (Aynı işlemi el blenderı veya çatal kullanarak da yapabilirsiniz.)
4. Kek hamurunu fırın kabına boşaltın. Önceden ısınmış fırında 25-30 dakika arasında kontrollü olarak pişirin.


5. Fırından aldığınız keki oda ısısında soğumaya bırakın. Oda ısısına geldikten sonra yağlı kağıttan tutarak keki fırın kabından çıkarın. Dilimleyerek servis yapın. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder