8 Haziran 2016 Çarşamba

Hellimli Avokado Salatası

Yazın kapıda olduğu şu günlerde hafif tarifler her zamankinden çok aranıyor. Salata, hafif tarif denilince ilk akla gelen çeşitlerden. Bazılarına doyurucu gelmeyebilir ama bence bakliyat, peynir, et gibi desteklerle zenginleşmiş salatalar, tek başına doyurucu bir öğün olabilir.


Yemekle fazla uğraşmak istemediğim yaz günlerinde, doyurucu bir salatayla öğünü kurtarmak için derin dondurucuda haşlanmış bakliyat, tavuk eti gibi destek malzemeler bulunduruyorum. Gerçekten kurtarıcı oluyor.

Hellimli avokado salatası, içindeki malzemelerden dolayı doyurucu salatalar kategorisinden. Hem hellim hem de avokado salatayı daha doyurucu hale getiriyor. Domates ve rokayla birleşince yaza yakışan, hafif ve lezzetli bir salata çıktı ortaya. Spontan gelişmişti ama evde çok beğenilince tarifi paylaşmak istedim.

Malzemeler (4-6 kişilik)
3 adet orta boy domates
2 adet olgun avokado
Yarım limonun suyu
1 demet roka
150 gram hellim peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı toz zerdeçal
Yarım çay kaşığı toz karabiber
Tuz

Yapılışı
1. Rokayı ve domatesleri yıkayın. Süzdükten sonra iri parçalar halinde doğrayın.
2. Avokadoyu soyup iri küpler halinde doğrayın. Üzerine yarım limonun suyunu ekleyin.
3. Hellim peynirini dilimleyin. Tavada bir yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp peynirlerin her bir yüzünü bir-iki dakika kızartın.
4. Sos malzemelerini karıştırın.
5. Servis yapacağınız kaseye domates ve rokayı alıp, üzerine sosu dökün ve karıştırın. Avokado ve hellim dilimlerini salatanın üzerine yerleştirerek servis yapın.

Notlar
Salata sosunda zerdeçal ve karabiber olması besleyici değerini artırıyor. Zerdeçal, son derece şifalı bir baharat ve karabiberle birleştiğinde içindeki faydalı besin bileşenleri açığa çıkıyor. Salata soslarına zerdeçal-karabiber ikilisini eklemek bu baharatların şifasından yararlanmanın pratik bir yolu. Üstelik bu şekilde tadını da yadırgamıyorsunuz.

Avokadoyu salatanın içine alıp karıştırınca yağı çözülür gibi oluyor ve görüntüyü biraz bozuyor. Bu nedenle ayrıca koymayı tercih ediyorum. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder