11 Haziran 2016 Cumartesi

Fesleğenli Limonata

Evimizde soğuk içecek sezonu açıldı ve talebin ardı arkası kesilmiyor:) Bu alanda reyhan şerbeti tartışmasız favori olsa da, yeni içecek isteği de geliyor. Su dışında herhangi bir içeceği aramayan birisi olarak, bu talebi anlamakta güçlük çekiyorum ama anlamasam da karşılıksız bırakmamaya çalışıyorum.



Kahvaltı dışında yemekle birlikte içecek tüketme alışkanlığım pek olmadı. Kızım da benim gibi ama abisi her yemekte içecek arıyor, hiçbir şey yoksa su istiyor. Ben yemekle su da içmiyorum. Bilinçli bir alışkanlık olarak edinmedim bunu, sevmediğim için içmiyorum ama sonradan bunun doğru bir tercih olduğunu öğrendim.

Konuya dönecek olursak, eksilmeyen içecek talebi üzerine son gelişen projemiz fesleğenli limonata. Oğlumla birlikte yaptık ve o çok beğendi. Limonatada naneyi biraz keskin bulur ama fesleğen hoşuna gitti. Bir avuç taze fesleğen, limonataya hoş bir tazelik verdi. Limon kabuklarının kokusuyla birlikte aromatik bir serinletici içecek oldu.

Malzemeler (1,5 litre limonata için)
2 adet limonun kabuğu
5 adet limonun suyu
1 su bardağı toz şeker
1 avuç taze fesleğen yaprağı
1 litre soğuk su

Yapılışı
1. Sebze soyucuyla iki adet limonun kabuğunu soyun. Beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Fesleğen yapraklarını elinizle bölün.

2. Blender veya rondo haznesine limon kabukları, fesleğen yaprakları, toz şeker ve limon suyunu koyun ve karışımı makinadan geçirin.
3. Karışımı bir tencereye alıp, toz şeker eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Kapağı kapalı olarak bir saat buzdolabında bekletin.
4. Karışımı tülbentle süzün, üzerine soğuk su ekleyip yeniden karıştırarak servis yapın.

Not

Tülbentle süzdüğüm halde fesleğen parçalarının bir bölümü limonatanın içinde kaldı. Bence bir sakıncası yok, hatta birçok mekanda limonata bu şekilde servis ediliyor ama bizde çocuklar sevmiyor. O yüzden bardaklarına koyarken çay süzgeciyle bir kez daha süzdüm. 

Kendi mahsulümüz fesleğenle limonata yapmanın keyfi başka:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder