21 Eylül 2015 Pazartesi

Kremalı Top Kurabiye

Bu kurabiye merakımın tetiklediği bir girişimin sonucu. Kurabiye hamurunda krema kullanılınca nasıl olacağını merak ettim. Öğrendim ki oluyormuş:) Üstelik lezzetli, her yaşa hitap eden ve son derece pratik bir kurabiye.


Kurabiyeyi yapmadan önce malzemeleri girerek internette tarif araştırdım. Türkçe ve İngilizce yaptığım aramanın sonucunda benzer bir tarife rastlamadım. Blogu takip edenler bilir, tarifi bir yerden almışsam veya esinlenmişsem mutlaka belirtirim. Ama bu sefer faydalanacağım bir tarif bulamayınca kendi malzeme listem ve ölçülerimle yaptım kremalı top kurabiyeyi. Bu keşfimin sonucundan gayet mutluyum. Kurabiye tecrübesini ağırlıklı olarak blog yazmaya başladıktan sonra edinmiş birisi olarak, bunu kendi açımdan bir aşama olarak görüyorum:)

Öğrencilik yıllarımdan beri yemek yaparım ama kurabiye mesafeli olduğum bir alan olmuştur. Kurabiye tariflerinde genellikle “aldığı kadar un” şeklinde ölçü verilmesinin de bu durumda payı var. Yemek yaparken daha net ölçülere ihtiyaç duyan birisi olarak, kendi tariflerimde bu tarzdan uzak duruyorum. Özellikle hamur işlerinde mutlaka ölçü veriyorum.  

Kremalı top kurabiyeye dönecek olursak dört malzemeli bu pratik tarifi epeyce kişiye denetme şansım oldu. Çocuklar da, yetişkinler de beğendi. Tek lokmalık bu hafif atıştırmalık çay saatleri ve okul beslenmeleri için uygun. Ben ilk yapışımda kalabalık bir pikniğe götürdüm. İkinci sefer ise yolluk olarak yanımıza aldık.

(Bu tarif ilk kez yemek.com'da yayınlandı.)
 

Malzemeler (35-40 civarında kurabiye için)
1 paket şekersiz krema (200 ml.)
150 gram pudra şekeri (Yaklaşık 1 su bardağı)
250 gram beyaz un (Yaklaşık 2,5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
Servis için
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı
1. Fırını 180 derecede ısıtın.
2. Bir fırın tepsisine 40 civarında küçük boy muffin kağıdı yerleştirin.
3. Bir karıştırma kabına kremayı boşaltın. Krem şanti kıvamını alana kadar mikserle birkaç dakika çırpın. Koyulaşan kremaya pudra şekerini ilave edin ve düşük devirde çırpmaya devam edin.
4. Un ve kabartma tozunu eklediğiniz karışımı malzemeler bütünleşene kadar yine düşük devirde çırpın.

5. Hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alın ve bunları avucunuzun içinde cevizden biraz küçük yuvarlaklar haline getirin ve muffin kağıtlarına yerleştirin.
6. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

7. Pişen kurabiyeleri fırından alın ve açık bir yerde soğutun. Ilıkken üzerine pudra şekeri eleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Notlar
Kurabiyeleri cam veya metal bir kavanozda saklayabilirsiniz.
Küçük boy muffin kağıtlarını bazı marketlerde “mini kek kapsülü” ismiyle bulabilirsiniz.
Bu kurabiyenin piştiğini renginden anlamak mümkün olmadığı için pişirme süresine dikkat edilmesi gerekiyor. Kurabiyelerin kabarıp, üstlerinin çatlaması piştiklerini gösteriyor. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder