27 Temmuz 2015 Pazartesi

Yağsız Unsuz Makaron Kurabiye

Üç malzemeden oluşan bu kurabiye, dışı kıtır, içi yumuşak kıvamıyla makaronu andırıyor ama zahmetli ve ustalık gerektiren makaronlarla sadece isim benzerliği var. Hindistan cevizli makaronların hem yapımı kolay hem de pişmesi kısa sürüyor. Bu özellikleriyle acil durumlarda çabucak hazırlanabilecek kurtarıcı bir ikramlık.


Bu kurabiyeyi geçenlerde Donna Hay yaparken gördüm ve çok hoşuma gitti. Donna Hay, dondurmayla servis etmek üzere yuvarlak diskler halinde hazırlıyordu. Tarife şuradan bakabilirsiniz.

Çocuk konuklarımızın da olduğu bir gün kurabiyeyi bu şekliyle denedim. Hamurdan küçük bir parça kaldı, onu da yuvarlayıp muffin kağıdında fırına koydum. Diskler beğenildi ve çocuklar dondurmayla severek yediler. Tek parça kurabiye de anneme kısmet oldu ve bu halini çok beğendi. Elde yuvarlayıp muffin kağıdında pişirmek daha pratik tabi. Ben de ikinci denemede hepsini bu şekilde pişirdim.

Hindistan cevizli makaron kurabiyeler deneyen herkesin hoşuna gitti. Sonuçta şekerli ama yağsız ve unsuz oluşu bir artı olarak anılmayı hak ediyor:)

Aşağıda iki hazırlama şeklinin de fotoğrafını paylaşıyorum. Disk şeklinde olanı yapmayı tercih ederseniz benim kullandığımdan daha küçük bir kalıpla yapmanızı öneririm.

(Bu tarif ilk kez yemek.com’da yayınlandı.)

 Malzemeler (20 civarında kurabiye için)
170 gram Hindistan cevizi (2,5 su bardağı, 200 ml.lik standart su bardağı)
110 gram pudra şekeri (1 su bardağı)
2 adet yumurta beyazı

Yapılışı
1. Fırını 180 derecede ısıtın.
2. Bir kaseye Hindistan cevizi ve pudra şekerini koyup karıştırın. Yumurta beyazlarını ekledikten sonra tahta veya silikon bir spatula yardımıyla karışımı bütünleştirin.




3. Karışımdan cevizden büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yuvarladığınız parçaları muffin kağıtlarına koyduktan sonra fırın tepsisine dizin.
4. Önceden ısıtılmış fırında hafif altın sarısı bir renk alana kadar 15-20 dakika civarında pişirin.

Notlar
- Bu kurabiyeyi yuvarlak bir kalıp kullanarak daire şeklinde de pişirebilirsiniz. Bu şekilde hazırlamak isterseniz, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine koyacağınız 5-10 cm. çapında daire şeklindeki içi boş bir kalıba iki yemek kaşığı harç koyun ve kaşıkla bastırarak düzeltin. Şekillendirdikten sonra halkayı dikkatlice çıkartın. Aynı işlemi harç bitene kadar uygulayın. Bu yöntemle hazırlayacağınız kurabiyeler daha ince olacağı için 10-12 dakika civarında pişecektir. İki dairenin arasına dondurma koyup sandviç şeklinde yiyebilirsiniz.
Bu şekilde halka kalıbım olmadı için tabak mukavvasını alüminyum folyoyla kaplayarak kullandım ama 12 cm çapındaki bu kalıplar bence büyüktü. Bunlardan altı disk çıktı. Daha küçük bir kalıpla 12 disk çıkarmak mümkün.



Arasına dondurmayla çocuklar severek yediler.


- Ben bu kurabiyeleri şekersiz Hindistan ceviziyle hazırladım. Piyasada satılan bazıları şekerli oluyor. Şekerli kullanacaksanız, pudra şekeri miktarını ona göre ayarlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder