10 Nisan 2013 Çarşamba

Yeşil Mercimekli Salata



Yeşil salatalara bakliyat ve buğday eklemek, salatanın besleyici değerini ve doyuruculuğunu artırıyor. Böyle bir salatayı akşam tek başına yiyerek doyabilir insan. Kuru barbunya ve börülceyle yaptığım salatalarının tariflerini paylaşmıştım daha önce blogda. Bu sefer de yeşil mercimekle yaptım salatayı. Derin dondurucuda kalan az miktarda yeşil mercimek gözüme ilişince salatada kullanmaya karar verdim. Malzemeler ise evdeki yeşillikler, kruton ekmek ve yeşil mercimekti. 


Bu da ölçü vermenin gerekmediği ve malzemelerinde standartlık olmayan bir tarif. İstediğiniz yeşilliği kullanabilirsiniz. Ben bu sefer kıvırcık marul ve maydanozla yaptım salatayı. Sosu için de nar ekşisi, limon ve zeytinyağı kullandım.
Malzemeler
Mevsim yeşillikleri
Haşlanmış yeşil mercimek
Kruton ekmek
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Limon suyu
Tuz
Ceviz

Yapılışı
Kruton Ekmek:
İstediğiniz bir tür ekmeği küçük küpler halinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Üstten açtığınız fırında ekmekler kızarana kadar tutun. (Ekmekler en fazla 5 dakikada kızarıyor.) Ekmeklerin kıtır kıtır olması için tepsiyi fırından çıkardıktan sonra açık bir yerde tutun. 

Salata
Doğradığınız yeşillikleri mercimekle karıştırın. Nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ekleyin. Karıştırdıktan sonra kruton ekmek ve cevizle üzerini süsleyerek servis yapın. 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder