13 Kasım 2018 Salı

Beyaz Çikolatalı Kapkek


Beyaz çikolatalı kapkek, evimizin gözde tatlılarından browni kapkeklerden bir uyarlama. Aslında çikolata konusunda tercihim her zaman bitter. Tatlılarda kakao oranı yüksek bitter çikolata kullanmayı seviyorum. Yine de insan bazen değişiklik yapmak istiyor.


Beyaz çikolatayı daha az tercih etmemin nedeni kaliteli seçeneklerin az oluşu. Piyasada kaliteli bitter çikolataya ulaşmak mümkün ama beyaz çikolata konusunda seçenekler daha sınırlı. Onu aşmanın yolu da kuvertür çikolata kullanmak. Pastacılık için kullanılan çikolatalarda daha iyi olanları bulabiliyorum.

Kapkeklerin ana malzemesi beyaz çikolata olsa da, bitterden yine vazgeçmedim ve bitter dolgulu yaptım. Bitter çikolata sürprizi çocukların çok hoşuna gitti. Bitter çikolatalı kapkek kadar sık yapmasam da beyaz çikolatalı kapkekler arada başvurulacak bir alternatif olacak gibi.

Malzemeler (9-12 adet kapkek için)
150 gram beyaz çikolata
125 gram tuzsuz tereyağı
100 gram toz şeker (Yaklaşık yarım su bardağı)
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya aynı miktarda vanilya şekeri
150 gram un (Yaklaşık 1,5 su bardağı)
1 çay kaşığı karbonat
1 paket bitter çikolata

Yapılışı
1. Fırını 180 derecede ısıtın. Kapkek kalıbının içine kağıtlarını yerleştirin.
2. Küçük parçalara böldüğünüz çikolata ve tereyağını ısıya dayanıklı cam bir kaba alın. Çaydanlık gibi bir kapta az su ısıtın. Cam kabı çaydanlığın üzerine oturtup tereyeğı ve çikolatayı kısık ateşte benmaride eritin.
3. Eriyen çikolata-tereyağı karışımını ocaktan alın. Toz şekeri ekleyip karıştırın.
4. Yumurtaları karışıma tek tek kırarak ekleyin. Her bir yumurtadan sonra karıştırın.
5. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
6. Un ve karbonatı ekleyin ve malzemeler bütünleşene kadar karıştırın.
7. Hamuru kapkek kağıtlarına paylaştırın. Kapkek kağıtlarının en fazla üçte ikisini doldurun. Her birinin ortasına küçük birer çikolata parçası koyun.


8. Önceden ısınmış fırında 20 dakika civarında kontrollü olarak pişirin.


Notlar
- Son aşamada eklediğimiz çikolata kare çikolataların en küçük bölünen hali. Minicik bir parça diyebilirizJ
- Browni kapkekler 15 dakikada pişiyordu ama bunların pişme süresi 20 dakika oldu. 15. Dakikadan sonra kontrol ederek fırınınza göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz.  
- Kapkekleri iki seferde farklı kalıplarla pişirdim. Küçük boy muffin kağıtlarından 12 adet çıkıyor, büyük olanları kullanınca 9 tane oldu. 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder