31 Temmuz 2018 Salı

Karpuz Sorbe


Yaz mevsiminde serinletici ve hafif tatlılar aranıyor. Meyve tatlısı olan sorbe, bu iki beklentiyi de karşılıyor. Süt ürünleri içermeyen, az malzemeli ve pratik bir tatlı. Çeşitli meyvelerle yapılabilir.


Ben sorbeyi, bu tatlıya yakıştırdığım karpuzla yaptım. Evde kalan karpuz varsa değerlendirmek için bir yöntem olarak düşünülebilir.

Sorbeyi daha önceki seferlerde önce meyveyi rondodan geçirip sonra dondurarak yapıyordum. Bu sefer  A Sweet Pea Chef'te gördüğüm yöntemle denedim. Dondurulmuş karpuzla hazırlamak bana daha pratik geldi. Gerçekten öyleymiş, karpuzu önceden hazırlayıp dondurunca tatlıyı hemen servis edebiliyorsunuz.

Karpuz sorbeyi çekirdeksiz karpuzla yapmak daha pratik olur mutlaka ama ben tatlı bir karpuz arayışında olduğum için çekirdeksiz karpuz istemedim. Çekirdekli, iri karpuzlar genellikle en tatlı olanlar. Ayrıca karpuzun çekirdeğini çıkarmak oyalayıcı bir iş değil, en fazla 10 dakika ekstra zaman alıyor.

Malzemeler (6 porsiyon)
750 gram çekirdekleri çıkarılmış karpuz (Yaklaşık 2 büyük dilim)
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı süzme bal
3-4 yemek kaşığı ılık su

Yapılışı
1. Çekirdeklerini çıkardığınız karpuzu küçük küpler halinde doğrayın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye koyarak derin dondurucuda dört saat dondurun. (Bu işlemi bir gece önceden de yapabilirsiniz. Bir gece önceden yaparsanız, karpuzları rondoya koymadan önce 10-15 dakika oda ısısında bekletmeniz gerekir.)


2. Dondurucudan çıkardığınız karpuz küplerini limon suyuyla birlikte rondodan geçirin. Rondoyu aralıklarla çalıştırın. Karışımın incelmesi için kontrollü olarak su ekleyin.
3. Bal ekleyerek karıştırın.
4. Dondurma kaşığıyla karışımı kuplara paylaştırın.

Not:
Bu tatlının kalan kısmını derin dondurucuda muhafaza etmeniz gerekiyor.
Rondonuzun hazne kapasitesi ve gücüne göre donmuş meyveyi parçalama süresi değişebilir. Ben ilk seferde karpuzun yarısını koydum, o kısım püre haline gelince üzerine geri kalanı ilave ettim. Rondo çok güçlü olmadığı için kısa aralıklarla çalıştırdım.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder