17 Nisan 2018 Salı

Frigo Dondurma


Bu haftanın tarifi eskilerden nostaljik bir lezzet. Bir zamanların sinema motivasyonlarından frigo dondurma:) Sinema büfelerinin şimdiki gibi mini marketi andırmadığı zamanlarda, film keyfine eşlik eden iki lezzetten biriydi frigo dondurma.


Frigo dondurma şimdi yine bulunuyor. Ama artık o tür ürünleri dışarıdan almıyoruz. İşte ben de bu düşünceyle çocukluğumun lezzetlerinden frigo dondurmayı, çocuklara ev haliyle tattırmak istedim.

Frigo dondurmanın ev hali aslında dondurulmuş puding. Ben dondurma kalıplarında ve silikon tepside iki şekilde hazırladım. Tepside hazırladıklarım orijinal frigo dondurmaya görüntü olarak da benziyor. Dondurma kalıpları ise kullanım yönünden pratik. Siz hangisini tercih ederseniz o şekilde hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler (20 porsiyon, 20 cm.lik silikon kare tepsi+10 dondurma kalıbı)
1 litre süt
180 gram toz şeker (Yaklaşık 1 su bardağı)
50 gram mısır nişastası (4 yemek kaşığı)
25 gram toz kakao (2 yemek kaşığı)
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı vanilya özütü veya aynı miktarda vanilya şekeri
75 gram bitter çikolata

Yapılışı
1. Malzemeleri alacak boyutta bir tencereye süt, toz şeker, mısır nişastası ve kakaoyu koyup orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
2. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın. Tereyağı, küçük parçalara böldüğünüz çikolata ve vanilyayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
3. Silikon tepsi kullanacaksanız içerisine bir yağlı kağıt yerleştirin. Karışımın yarısını tepsiye boşaltın. Diğer yarısını da dondurma kalıplarına paylaştırın.



4. Dondurma oda ısısına gelen kadar beklettikten sonra derin dondurucuda 12 saat dondurun. Silikon kalıptaki dondurmayı dilimleyerek servis yapın.

Not
Frigo, dondurma kalıbından biraz daha zor çıkıyor. Bozulmadan çıkıyor ama kalıptan meyveli buzlar kadar rahat ayrılmıyor. Kalıbı suyun altına tutarak veya bir mutfak bezi içinde avucunuzun içine kısa süre bekleterek çıkmasını kolaylaştırabilirsiniz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder